Zločin zbog kuće i međe: Živko izgubio i dom i život, Stojanka likvidirala investitora, Živorad pucao u supružnike pred geometrom!

25.02.2022

09:31

0

Autor: 24sedam

Najpoznatiji slučaj ubistva zbog imovine verovatno je smrt investitora, kada je Stojanka Stojanović (71) presudila Zoranu Trifunoviću

Zločin zbog kuće i međe: Živko izgubio i dom i život, Stojanka likvidirala investitora, Živorad pucao u supružnike pred geometrom!
rusanj komsija ubio komsiju foto ms17 - Copyright 24sedam/M.S.

Nedavni zločin u beogradskom naseju Rušanj, u kome je sekirom ubijen Živko Đaković ((76) posle svađe sa osumnjičenim Živojinom N., koji mu je na licitiaciji preuzeo kuću, podsetio je na još neke uznemirujuće krvave događaje u kojima se zbog odbrane kućnog praga gubila glava.

Ubijeni Živko je kuću izgubio nakon što je njegova supruga digla kredit za dva stana, ali pošto kredit nije isplaćivan na vreme, banka im je oduzela kuću koja je kasnije prodata na licitaciji upravo osumnjičenom Živojinu N. Zločin se dogodio u ponedeljak u Ulici Oslobođenja, upravo u izgubljenoj kući.

Najpoznatiji slučaj ubistva zbog imovine verovatno je ubistvo investitora, kada je Stojanka Stojanović (71), poznatija kao baka Coka u septembru 2018. presudila Zoranu Trifunoviću. Sukob između baka Coke i investitora, prema rečima Stojankinog sina Marka, trajao je dugo jer je, kako je tvrdio Trifunović pretio i vršio pritisak da mu oni prodaju plac i kuću u kojoj žive.

Pretio je da će prebiti i ubiti moju majku ukoliko mu ne proda plac i kuću u kojoj živimo, kako bi on zidao nove zgrade - rekao je ranije Stojankin sin.

Nakon dugogodišnjih trzavica među njima, baka Coka je uzela pištolj i ubila ga sa tri hica ispred svog doma na Zvezdari. Ona je kobnog jutra presrela investitora na ulici i nakon kratkog razgovora izvukla pištolj i ispalila jedan hitac u Trifunovića. Kada je pao na zemlju, Coka ga je "overila" sa još dva metka.

Stojanka nije dočekala kraj suđenja za ubistvo investitora, postupak je obustavljen jer je Stojanka u decembru 2020. pronađena mrtva u svojoj kući. Inače, to što je baka Coka odlučila da zakon uzme u svoje ruke i presudi mu, mnogi su videli kao herojski čin, pa su tako table sa imenima ulica na Zvezdari osvanjavala sa nalepnicama na kojima je ispisano: "Ulica narodnog heroja Stojanke Coke Stojanović".

Stojanka Stojanović Printscreen/facebook
Stojanka Stojanković hladnokrvno ubila investitora

Zločin koji je izazvao veliku pažnju 2016. jeste ubistvo Ljubomira Bate Sladojevića (69), inače ujaka bivšeg funkcionera DS i ministra Olivera Dulića, koji je glavom platio svađu sa komšijom oko međe. Živorad Živković je 18. maja 2016. u Sopotu ubio Dulićevog ujaka i teško ranio Ljubomirovu suprugu Svetlanu.

24sedam/M.S.
Forenzičari na mestu ubistva u Rušnju

Živković je došao u dvorište bračnog para Sladojević, u kom su oni bili sa geometrom i njegovim pomoćnikom. Razgovarali su o međi i nije bilo svađe, ali je onda ubica ustao od stola za kojim su svi sedeli i iza leđa izvukao pištolj, repetirao ga i pucao Ljubomiru u čelo, a zatim ispalio još četiri hica u Svetlanu, koja je pokušala da se sakrije iza ljuljaške - podseća naš sagovornik i dodaje da je Živković osuđen na 15 godina zatvora.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike