Pozadina zločina u Rušnju: Živojin Živku preko izvršitelja uzeo kuću, a jutros mu presudio sekirom!

22.02.2022

13:13

0

"Kad god bi došao provocirao je Živka. Govorio sam mu da to ne radi", kaže komšija Milutin Gašić

Pozadina zločina u Rušnju: Živojin Živku preko izvršitelja uzeo kuću, a jutros mu presudio sekirom!
rusanj komsija ubio komsiju foto ms17 - Copyright 24sedam/M.S.

Telo Živka Džankovića (76) nađeno je jutros oko 8 časova u njegovoj nekadašnjoj kući u Ulici oslobođenja broj 61 u beogradskom naselju Rušanj. Osumnjičen da je sekirom usmrtio Živka je Živojin Nikolić (72). Žitelji Rušnja šokirani su tragedijom.

Prema kazivanju komšija Živka nisu videli još od juče ujutru. Tražili su ga svuda po okolini, ali ga nisu našli. I jedna od njegove dve ćerke je nešto posumnjala, pa je Živkov nestanak zvanično policiji prijavila oko pola sata posle ponoći.

- Video sam jutros policiju. Čuo sam da je Živko ubijen negde napolju, a zatim uvučen u kuću gde je ostavljen i zaključan. Sve što se dogodilo je strašno - kaže jedan od komšija.

Sukob između Živka i Živojina datira već godinama. Živko je sa svojom porodicom podigao kuću. On i njegova supruga, koja je preminula pre tri godine, kako objašnjavaju komšije upali su u dug za struju.

- Njemu su od penzije odbijali i on je račun za struju izmirio. Pre nekih šest godina došli su sudski izvršitelji i Živka i suprugu sa stvarima izbacili iz kuće. Oni su prvo živeli malo poviše u jednoj kući, ali su se ubrzo opet našli na ulici. Primio sam ih u svoju kuću, jer sam se sažalio. Kad mu je umrla supruga Živko je ostao sam. Kad nešto skuvamo, davali smo mu. Ja sam rodom iz Podujeva. Znam šta znači ostati bez ičega - priča za 24sedam komšija Milutin Gašić.

24sedam/M.S.
 
Nožem ranio policajca

Prema rečima našeg sagovornika, pozadina sukoba je još dublja. Živko je naime pre mnogo godina nožem ranio policajca sa kojim se viđala njegova supruga u momentu kad su imali probleme u braku. Za to je Živko odležao i zatvorsku kaznu. Dok je bio iza rešetaka supruga mu je, kako kazuje komšija, došla u posetu i predložila da kuću prebaci na njeno i ime jedne od ćerki. Budući da je ćerka još bila maloletna, pravo na kuću mogla je da stekne tek punoletstvom.

"Ubica mog oca je zelenaš"

Jedan od ćerki Živka Džankoviča, posle policijskog uviđaja koji je trajao nekoliko sati, prokomentarisala je kratko pozadinu zločina.

- Ubica mog oca nam je tražio 80.000 evra da kupimo sopstvenu kuću. Za njega tvrdim da je zelenaš -  izjavila je ćerka ubijenog Živka.

- Živko je odležao kaznu i kad je izašao nastavio je da živi sa suprugom u kući. Čuo sam da se ona u međuvremenu zaduživala kod Živojina, koji je inače rodom iz Medveđe. On im je pozajmljivao novac, ali i još neki ljudi. Ne znam na koji način, ali Živojin je dobio rešenje da je vlasnik Živkove kuće i došli su sudski izvršitelji koji su Živka izbacili iz kuće. Video sam kad su iznosili televizor i nameštaj - objašnjava komšija Gašić.

Kad se sve to dogodilo, kako tvrdi naš sagovornik, primio je u kuću Živka i suprugu. Posle njene smrti Živko je ostao da stanuje kod nas na spratu.

- Bilo mi ga je žao. Ćerke su mu udate i nisu ga često obilazile. Kad moja žena nešto skuva davali smo i njemu. To je pošten, dobar i vredan čovek. Radio je nekada u "Energoprojektu" i boravio u inostranstvu. Kako mu je namešteno da ostane bez kuće zaista ne znam - ispričao je Gašić.

Provocirao žrtvu i ranije

Naš sagovornik objašnjava da je Živojin Nikolić od momenta kad je ušao u posed kuće dolazio povremeno da je obilazi.

- Stanuje koliko znam negde u Batajnici i dolazio je jednom mesečno da obiđe kuću. Kad god bi došao provocirao je Živka. Govorio sam mu da to ne radi, jer je Dida, kako smo ga zvali, ostao bez kuće što mu je veoma teško palo. Živojin, koga smo svi zvali Žika, nastavljao je da ga provocira, a uvek je dolazio sam. Suprugu mu nikad nisam video, a jednom je na Svetog Jovana, čini mi se, sin bio sa njim - kazuje Milutin Gašić.

24sedam/M.S.
 

Stanare Ulice oslobođenja u Rušnju uznemirila je ova tragedija.

- Došla sam jutros i nisam mogla da poverujem kad sam čula šta se dogodilo. Žao mi je Živka. Bio je dobar ćovek i komšija. Užasno je to što se desilo - ispričala je jedna komšinica.

I Milutin Gašić koji je za 24sedam ispričao šta se i kako dogodilo, još ne može da poveruje da je izgubio stanara i prijatelja.

- Ubijen je mučki i na svirep način. To nisam video ni na Kosmetu. Iz Podujeva sam, ali se ni Albanci nisu tako ponašali - zaključuje Gašić.

Policija je našla i privela Živojina Nikolića koga je osumnjičila za ubistvo. On bi trebalo da bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike