Tvin Piks u Glogovcu: Snaja “bdela” nad mrtvom svekrvom u zamrzivaču, sin i unuk babu “sahranili” u krevetu, obojica slično skončala!

21.02.2022

17:00

0

U selu nadomak Jagodine otkriven treći po redu slučaj u kome pojedini meštani skrivaju leševe svojih najmilijih u kući

Tvin Piks u Glogovcu: Snaja “bdela” nad mrtvom svekrvom u zamrzivaču, sin i unuk babu “sahranili” u krevetu, obojica slično skončala!
jagodina smrt zamrzivac1 - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Profimedia

Vest da su u pomoravskom selu Glogovac kod Jagodine prethodne noći pronađena beživotna tela oca i sina Dragana i Nenada Dimitrijevića uznemirilia je javnost, ali ne i same meštane ovog sela, jer se, kako kažu, ova porodica već “proslavila” po tome što je u njihovoj kući pre nekoliko godina otkriven leš starice koji su mesecima držali u krevetu.

I to nije sve! Za Glogovac se čulo i pre više od deceniju i po, kada je otkriveno da je snaja mrtvu svekrvu mesecima skrivala u zamrzivaču kako bi posle njene smrti mogla da podiže babinu penziju.

Prema navodima najbližih komšija, koje su prethodne večeri i pozvale policiju zbog nesnosnog smrada koji je dopirao iz dvorišta Dimitrijevića, prvo je pronađeno Nenadovo telo (41) u dvorištu, a potom i leš njegovog oca Dragana (69) u krevetu, za koji je zbog bolesti bio vezan.

Draganov leš bio je u poodmakloj fazi raspadanja, dok se na osnovu promena na Nenadovom telu može zaključiti da je on preminuo pre samo nekoliko dana. Kako komšije tvrde, viđali su ga prethodnih dana kako odlazi u prodavnicu i do grada, što upućuje na zaključak da je on svog mrtvog oca držao duže vreme u kući, podižući u međuvremenu njegovu penziju. Veruje se da su obojica umrla prirodnom smrću, što tek treba da utvrdi obdukcija.

Pre četiri godine otkriveno je da su otac i sin Dragan i Nenad Dimitrijević u kući dva meseca držali leš starice, Draganove majke Milke, a slučaj su, opet zbog nesnosnog smrada koji je dopirao iz njihove kuće, policiji prijavile komšije.

Dragan je tada potvrdio medijima da mu je majka Milka preminula 1. februara i da ju je dva meseca čuvao u krevetu u njenoj sobi, čekajući da mu supruga ili šurak, koji žive u Švajcarskoj, pošalju pare da bi mogao da je sahrani.

- Umrla je 1. februara od starosti, u krevetu. Kako je umrla, tako smo je i ostavili. Nije se osećao neprijatan miris u kući. Ložili smo peć u kuhinji, a otvarali smo i vrata njene sobice, i ipak nije bilo smrada - pravdao se Dragan.

Kako je tada kazao, nije hteo ni od komšija ni od države da traži pare za sahranu, a utvrđeno je da ta dva meseca nije podizao njenu penziju koja je iznosila 11.000 dinara.

- Čekao sam da moja supruga, koja je švajcarski penzioner, ili njen brat pošalju novac za sahranu. Nisam hteo da tražim novac od nekog drugog, niti da idem u opštinu za pogrebne troškove, jer ne volim nikom ništa da dugujem – rekao je stariji Dimitrijević, koji je sada doživeo istu sudbinu kao i njegova majka.

On je tada naveo da je svestan toga da je odavno trebalo da sahrani majku, ali ga je u tome sprečila puka sirotinja.

Pre Dimitrijevića, Glogovac je ostao upamćen po još jednoj horor priči - po smrti Radmile Vulić (78) koju je snaja Dušanka mesecima držala pod ključem da bi mogla da podiže njenu penziju.

Slučaj je otkriven na osnovu anonimne prijave komšije, koga je Dušanka prethodnog dana pozvala telefonom i zamolila ga da pokosi travu u Radmilinom dvorištu jer treba da joj stigne mrtvački sanduk “koji želi da vidi dok je još živa”.

- Toga dana me je pozvala i pitala me da joj pokosim travu u dvorištu, jer je sutradan trebalo da dovezu mrtvački sanduk koji je naručila da ga, kako mi je rekla, Rada vidi dok je živa. Kazao sam joj da nemam vremena da pokosim travu zbog svog posla, ali da mogu da pustim ovce i koze koje će da popasu svu travu. Rekla mi je da će da nađe nekog drugog da to uradi – ispričao je policiji komšija, koji je ubrzo provalio u dom Vulićeve gde je zatekla prizor kao u najgrozomornijim horor filmovima.

Dušanka je odmah uhapšena, posle čega je policiji izjavila da je to učinila zbog toga što nije imala para za sahranu, dok se po selu šuškalo da je to uradila zato što je po osnovu tuđe nege i pomoći mesečno primala 30.000 dinara.

Meštani Glogovca i prve komšije izjavili su tada da, iako baka Radu nisu viđali da izlazi iz kuće, niko ništa nije sumnjao, zbog toga što je snaha Dušanka, kad god je dolazila, pričala glasno i vikala kao da razgovara sa njom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike