Šupljine kamionskih prikolica pune cigareta: Carinici zaplenili više od 2.400 paklica na prelazu Šid! (FOTO)

07.02.2022

16:55

0

Otkrivene neprijavljene cigarete "marlboro gold", "marlboro gold 100s" i "vinston 100s red" sa akciznom markicom Srbije

Šupljine kamionskih prikolica pune cigareta: Carinici zaplenili više od 2.400 paklica na prelazu Šid! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Foto: Uprava carina

Zajedničkim radom carine i policije 6. februara na izlazu graničnog prelaza Šid, otkriveno je i sprečeno krijumčarenje gotovo 50.000 cigareta namenjenih crnom tržištu Zapadne Evrope.

Tajni tovari krijumčarskih cigareta otkriveni su u noći između subote i nedelje, kad su na red na izlaznu kontrolu pristupila dva kamiona kraljevačkih registarskih oznaka. Oba kamiona prevozila su prijavljene tovare ispod kojih se skrivala zaplenjena akcizna roba.

Prvi kamion pristigao je na prelaz oko sat vremena posle ponoći kad je izdvojen za detaljnu kontrolu, a policija i carina su posle istovara robe potvrdile sumnju da se ispod legalne nalazi i roba namenjena crnom tržištu.

U fabričkoj šupljini prikolice, tačnije u metalnom kanalu koji služi za prevoz valjkastog tereta otkriveno je čak 2.160 paklica neprijavljenih cigareta marki "marlboro gold", "marlboro gold 100s" i "vinston 100s red" sa akciznom markicom Republike Srbije.

Samo sat vremena posle prvog kamiona, na prelaz je pristigao još jedan, takođe kraljevačke registracije. U istoj šupljini i ovaj kamion je prevozio tajni tovar akcizne robe i to 250 paklica cigareta "marlboro gold" sa srpskim akciznim markicama spakovanih u crni plastični džak.

Otkrivene tovare krijumčarenih cigareta, kamione kojima su prevožene, kao i vozače preuzela je  policija u dalju nadležnost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike