Pola tone obuće zaplenjeno na Horgošu: Cipele "na kilo" stigle iz Nemačke

03.02.2022

15:24

0

Autor: 24sedam

Reč o obući koja je dugo stajala u izlozima i magacinima jer je niko nije kupio, pa je kao takva trajno povučena iz prodaje

Pola tone obuće zaplenjeno na Horgošu: Cipele "na kilo" stigle iz Nemačke
6 - Copyright Foto: Uprava carine

Carinici su u saradnji sa policijom 1.februara 2022. godine na ulazu graničnog prelaza Horgoš 1. februara 2022. godine otkrili gotovo 600 pari neprijavljene obuće u prikolici jednog kombija koji se iz Nemačke uputio na Kosovo i Metohiju.

Pokušaj krijumčarenja ove impozantne količine obuće, kako je saopštila Uprava carine, otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "fijat dukato" sa prikolicom, bujanovačkih registarskih oznaka.

Prema dokumentaciji koja je pratila robu natovarenu u prikolicu radilo se o tovaru polovnih uređaja za domaćinstvo, nešto nameštaja i četiri džaka obuće.

Ono što je, međutim, vozač iz Bujanovca propustio da kaže carinicima je da se na prikolici pored četiri prijavljena nalazi još 16 neprijavljenih džakova obuće. Detaljnim pregledom zatečenih džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi razna, nenošena muška i ženska obuća, od čizama do papuča.

Zapravo je. reč o obući koja je dugo stajala u izlozima i magacinima jer je niko nije kupio, pa je kao takva trajno povučena iz prodaje

Carinici su detaljnim pregledom, razvrstavanjem i brojanjem, utvrdili da se radi o obući koja se nabavlja kupovinom "na kilo" i da je pošiljka teška više od 500 kilograma.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike