Branilac učitelja glume tvrdi: Miku tuže iz Amerike!

07.02.2022

07:25

0

Iz tih dokumenata se vidi kako teče finansiranje i da se ta NVO finansira iz Amerike, kaže advokat Zoran Jakovljević

Branilac učitelja glume tvrdi: Miku tuže iz Amerike!
mika aleksic suđenje palata 0202 2022 foto kaca (1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Odbrana reditelja Miroslava Mike Aleksića, optuženog za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić i još pet devojaka dok su bile polaznice njegovog dramskog studija "Stvar srca", smatra da su te optužbe jedan ozbiljan, temeljno pripreman projekat.

Njegov branilac Zoran Jakovljević, za "Novosti", navodi da su poslednjih dana dobili dokumentaciju iz koje se vidi da iza svega stoji jedna nevladina organizacija.

- Iz tih dokumenata se vidi kako teče finansiranje i da se ta NVO finansira iz Amerike - kaže  Jakovljević.

- Jasno je navedena i objašnjena metodologija po kojoj mediji treba da izveštavaju o tom slučaju, što uočavam da se i dešava u praksi. Milena Radulović je između više kandidata odabrana da bude nosilac priče.

Jakovljević najavljuje da će zbog linča i neistina, koje su kako navodi, nastavljene da se iznose u nekim medijima i nakon Aleksićevog iznošenja odbrane u sudnici prošlog utorka, podneti nove tužbe.

- Tužićemo sve medije koji su bezočno lagali i izvrtali značenja izgovorenih reči Mike Aleksića. Izmišljali su da je rekao nešto što nije, izvlačili su mu reči i rečenice iz konteksta. Nečuveno. Predočićemo zapisnik sa tog suđenja, pa da se tačno uporedi šta je rekao, a šta su mu izmislili - navodi Jakovljević.

On kaže da će protiv tih novinara pokrenuti i zakonske procedure pred državnim organima, kao i pred REM i regulativnim telima, koji prate rad medijskih kuća:

- Nedopustivo je da novine čiji su novinari sedeli u sudnici i zapisivali sadržaj odbrane Mike Aleksića izmišljaju pojedine rečenice, kako bi on bio satanizovan i stvorena mračna slika o njegovom liku i delu.

Aleksić je pre nekoliko dana u sudnici prokomentarisao da su se u tom njegovom procesu osim tužioca i oštećenih, kao stranka sa aktivnim učešćem nametnuli i mediji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike