"Normalno da decu zovem gluperdo, glupane i glupačice": Mika Aleksić tvrdi da se kod njega muva nije čula, ali i da nije učitelj!

03.02.2022

22:04

0

"Negiram da sam bio nastavnik, nego sam svih 40 godina bio režiser", tvrdi Aleksić

"Normalno da decu zovem gluperdo, glupane i glupačice": Mika Aleksić tvrdi da se kod njega muva nije čula, ali i da nije učitelj!
mika aleksic suđenje palata 0202 2022 foto kaca (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Miroslav Aleksić, optužen za seksualno zlostavljanje sedam polaznica, u četvorosatnom iznošenju odbrane praktično priznao da je vređao i omalovažavao polaznike svog dramskog studija "Stvar srca"

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik škole glume "Stvar srca", koji je u sredu pred Višim sudom u Beogradu prvi put javno iznosio odbranu i šokirao svojim izjavama, između ostalog, istakao je i da se glumica Iva Ilinčić "prenemagala" dok joj je zadavao zadatke, kao i da je normalno decu nazivati "gluperdo, glupane i glupačice".

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miroslava Aleksića za krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, koje je počinio nad sedam devojaka, koje su pohađale njegovu školu glume. Prva je Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, posle čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić. Aleksić je u sredu četiri sata iznosio odbranu, u kojoj je u više navrata omalovažio žrtve i optužio medije za hajku. Nakon brojnih uvreda koje je izneo na račun Milene Radulović, reditelj se osvrnuo i na njenu koleginicu Ivu Ilinčić.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Optuženi je priznao i da je bio strog i da je vređao svoje učenike, te da smatra da nema ništa loše u tome ako se neko vređa.

- Moja poslednja ocena na fakultetu je bila desetka i tada sam od profesora dobio komentar: "Deset, budaletino", a meni je bilo milo što to čujem. Nema ništa loše u ovim izrazima - gluperdo, glupane i glupačice. Tako se i meni danas javljaju neke moje učenice i kažu mi: "Ovde glupačica ta i ta" - kazao je Aleksić.

Aleksić je pred sudom izjavio i da on nije nastavnik kao što piše u optužnici, već da je reditelj punih 40 godina.

- Negiram da sam bio nastavnik, nego sam svih 40 godina bio režiser. Nikada niko nije bio primoran da pripada dramskom studiju. Tu su dolazili dobrovoljno četiri puta mesečno po sat i po - rekao je Aleksić. 

On je objasnio da je rečenicu "Ne trebate vi meni nego ja vama" izgovorio u smislu da ih on ne tera budu deo studija i uče glumu ukoliko ne žele.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Mojim učenicima sam davao razne zadatke. Jedan od njih je bio da idu u Knez Mihailovu i da gledaju ljude otpozadi i da mi procene šta čovekov hod govori o njegovom stanju, da li je samouveren, smoren ili ima neki problem.

Mika Aleksić je u sredu u Palati pravde u svom opširnom izlaganju opisao kako izgleda jedan njegov čas.

- Na času sam tražio disciplinu i kod mene nije bilo kašnjenja. Kada uđu u studio i stanu u vrstu, kreće "Očenaš". Muva se ne čuje, njih 25 je kao jedno. Nikada me nisu oslovljavali nastavnikom ili učiteljem. Vrata studija, dok sam ja držao časove, nikada nisu bila zaključana.

Optuženi reditelj kaže da je više kažnjavao dečake, ali specifičnim metodama.

- Ukoliko bi oni nešto pogrešili, bili tvrdoglavi i ne bi želeli da odustanu od svog stava, terao sam ih da se umivaju. Ako učenik ne uspe da se izvuče iz situacije u kojoj je bio, ja ga pošaljem opet na umivanje - rekao je Aleksić:

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike