Bogata zaplena na Horgošu: Municija i 55 hiljada evra u mercedesu

17.12.2021

14:09

0

Кrijumčar je odmah priveden, a protiv njega je pokrenut kako prekršajni postupak (zbog neprijavljenog novca), tako i krivični (zbog otkrivene municije)

Bogata zaplena na Horgošu: Municija i 55 hiljada evra u mercedesu
carina Horgoš - Copyright Carina Srbije

Carinici su 16. decembra 2021. godine, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje preko 55.000 neprijavljenih evra i nekoliko modifikovanih metaka od kojih je jedan bio upotrebljen, jer je pronađena samo čaura.  

Slučaj je otkriven tokom poponeva na izlazu iz zemlje, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao mercedes GL 500, bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50–godišnji bugarski državljanin.

Carina Srbije
 

 

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je da sa sobom nosi 10.000 evra i lične stvari, međutim detaljna kontrola koja je usledila demantovala je njegovu izjavu.

Carinici su prvo u torbici koja se nalazila na suvozačkom mestu pronašli 51.000 evra i 7.300 bugarskih leva (ukupno 55.400 evra), da bi potom u pregradi kod menjača pronašli i burence pištolja ispunjeno mecima.  

U burencetu se nalazilo četiri modifikovana, tzv.dum-dum metka i jedna čaura, a poznato je da je takva municija izuzetno razorna.

Carina Srbije
 

 

Кrijumčar je odmah priveden, a protiv njega je pokrenut kako prekršajni postupak (zbog neprijavljenog novca), tako i krivični (zbog otkrivene municije). 

Carinici i policajci na granici svakodnevno dolaze u dodir sa potencijalno opasnim pojedincima i izlažu se riziku u nastojanju da spreče zloupotrebe i sačuvaju bezbednost.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike