Na Horgošu uhvaćen švercer tableta za regulaciju hormona rasta: Sprečen pokušaj krijumčarenja lekova iz Mađarske u Srbiju

02.12.2021

13:46

0

Lekovi su bili prekriveni alatom

Na Horgošu uhvaćen švercer tableta za regulaciju hormona rasta: Sprečen pokušaj krijumčarenja lekova iz Mađarske u Srbiju
1 - Copyright Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su, u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, sprečili pokušaj krijumčarenja lekova sakrivenih među korišćenim alatom, kao i ispod sedišta u jednom kombiju.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi "opel vivaro" mađarskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio državljanin Srbije (43), saopštila je Uprava carina.

Nakon što je vozač lažno prijavio carinicima da u kombiju ima samo svoj majstorski alat, detaljnom kontrolom tovarnog dela, u kome se zaista nalazila gomila upotrebljavanog alata, pronađene su i 84 kutije raznih lekova, sa gotovo 2.000 pojedinačnih doza u ampulama i tabletama.

Reč je o lekovima za imunitet, sagorevanje masti i regulisanje hormona rasta "glutation TAD", "clenbut" i "genotropin", čija je vrednost procenjena na više od 730.000 dinara.

Kako se u putničkom prometu preko granice mogu nositi lekovi isključivo za ličnu upotrebu, i to u količini koja je neophodna za uobičajenu terapiju, protiv putnika će biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Iz Uprave carina takođe napominju da lekove u Republiku Srbiju mogu uvoziti isključivo ovlašćeni

distributeri, kao i da krijumčareni lekovi mogu predstavljati ozbiljnu opasnost po zdavlje onih koji ih koriste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike