Ubio brata Arkanovog telohranitelja: Bivši pripadnik "crvenih beretki" osuđen na 15 godina

31.01.2022

15:35

0

Autor: 24sedam

Željko Simeunović pravosnažno osuđen za ubistvo Dalibora Mateovića

Ubio brata Arkanovog telohranitelja: Bivši pripadnik "crvenih beretki" osuđen na 15 godina
Copyright Željko Ražnatović Arkan Profimedia

Željko Simeunović (47), nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije osuđen je pravosnažno na 15 godina zatvora, pošto je Apelacionio sud odbio žalbe tužilaštva, odbrane i okrivljenog na identičnu presudu koju je doneo Viši sud u Beogradu.

Prvostepenom presudom, koja je bila doneta u junu prošle godine, podsetimo, on je proglašen krivim zbog toga što je 6. februara 2004. godine, u bašti kafe-kluba u Beogradu, ubio Dalibora Mateovića, rođenog brata nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića.

Mateović je, podsetimo, ubijen uoči svedočenja njegovog brata Zvonka pred tadašnjim Okružnim sudom u Beogradu, u postupku protiv optuženih za Arkanovo ubistvo u Interkontinentalu u januaru 2000. godine.

"Osuđen je zbog toga što je ubio Dalibora Mateovića i doveo u opasnost život Slaviše Tomića, na taj način što je došao na terasu navedenog restorana, prišao stolu za kojim je sedeo oštećeni Dalibor Mateović sa oštećenim Tomićem, i sa rastojanja od par metara iz pištolja u pravcu Mateovića ispalio više projektila, nanevši mu povrede od kojih je preminuo na licu mesta, dok je istom prilikom, jednim od projektila, pogodio Slavišu Tomića nanevši mu tešku povredu. Pobegao je potome trčećim korakom", navodi se u presudi, koju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

U medijima se spekulisalo da je prava meta trebalo da bude Zvonko Mateovic, kako bi se navodno sprečilo njegovo svedočenje.

Inače, tokom trajanja postupka, 2017. godine bivši specijalac, pokušao je da pobegne iz marice, ali su ga stražari savladali i vratili u maricu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike