Tajna crvenog kačketa: Jedan detalj otkrio ubicu brata Arkanovog telohranitelja!

16.06.2021

18:00 >> 21:57

0

Autor: Lj. Keković

Nesporan motiv, ubistvo greškom i skoro savršen zločin

Tajna crvenog kačketa: Jedan detalj otkrio ubicu brata Arkanovog telohranitelja!
Dalibor Mateović i mesto ubistva - Copyright Foto: Printscreen Youtube/Rudar7

Ubistvo brata Arkanovog telohranitelja Zvonka Mateovića bio je skoro savršen zločin, izvršen šestog februara 2004. godine, u bašti kafića “Vizard” u Sremskoj ulici. Motiv ubistva bio je nesporan, Dalibor Mateović ubijen je greškom, meta je po svemu sudeći bio Zvonko, jedini preživeli trostruku krvavu likvidaciju u hotelu “Interkontinental” januara 2000. godine, u kojoj je ubijen Željko Ražnatović, sa dvojicom prijatelja. Jedini koji je preživeo i ranio jednog od atentatora bio je Zvonko Mateović.

Veče pre nego će pred sudskim većem svedočiti o svojim neposrednim saznanjima na suđenju Arkanovim ubicama, u tome ga je trebalo sprečiti.

Ali o izvršiocu ništa se nije znalo, sve do pljačke 11 miliona dinara iz menjačnice „Pariz,“ na Novom Beogradu, zbog koje je 2012 godine uhapšen Željko Simeunović, bivši pripadnik crvenih beretki, za koga će se ispostaviti da se sa jednim od atentatora na Arkana, Dobrosavom Gavrićem, koji je mnogo godina kasnije uhapšen u Južnoafričkoj Republici, i još čeka izručenje Srbiji, bio cimer u policijskoj školi u Sremskoj Kamenici, i da mu je pomagao da uoči izricanja presude za Arkana, pobegne iz zemlje.

Dobrosav Gavrić Youtube/Printscreen

Biološki tragovi nađeni na izgubljenom crvenom kačketu odbeglog ubice iz Sremske i pljačke menjačnice su se poklopili.

Dalibor Mateović sedeo je za stolom u društvu Slaviše Tomića, kada mu je prišao bivši pripadnik JSO Željko Simeunović i sa udaljenosti od samo nekoliko metara pucao direktno u glavu, a potom se dao u beg.

Iz Ulice Carice Milice skrenuo je prema Tanjugu, gde su ga ugledali policajci, koji su opis napadača dobili preko radio veze.

Jedan od njih izašao je iz vozila i krenuo prema Simeunoviću uz povike: “Stoj policija,“ međutim, begunac je zapucao, a policajac se bacio između parkiranih vozila, uzvraćajući vatru.

Profimedia

Drugi policajac, videvši kolegu kako pada između parkiranih vozila, puca u Simeunovića, koji u tom trenutku posrće i pada na kolovoz dok mu iz ruku izleće pištolj.

Međutim, odmah se podigao, dohvatio oružje i zapucao i u ovog policajca bežeći prema ulici Maršala Birjuzova i školi „Kralj Petar“, gde je opet u trku zapucao na policajca koji je pokušavao da ga uhvati.

pročitajte još:
pročitajte još:

Ubici tada sa glave pada crveni kačket kojim je bio maskiran.

Željko Simeunović je pre nekoliko dana drugi put prvostepeno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Dalibora Mateovića.

– Dalibor je ubijen samo zato što je moj brat, a prava meta bio sam ja. Ubijen je tačno na dan kada je iz Austrije izručen Dragan Nikolić Gagi. I dan danas dobijam pretnje sa više strana – izjavio je Zvonko na sudu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike