SAZNAJEMO “Kavčani” koji su hteli da otruju vođu “škaljaraca” sada su deo zavere za ubistvo Vučića?

28.01.2022

19:15

0

Grupu od njih 15 okupio je, navodno, Zvicerov kum sa nadimkom Miki Plavi Debeli

SAZNAJEMO “Kavčani” koji su hteli da otruju vođu “škaljaraca” sada su deo zavere za ubistvo Vučića?
dzoni vucic vukotic meta - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/MUP

Ko su zaverenici iz redova beogradskog ogranka “kavačkog klana” koji su, kako se sumnja, po nalogu odbeglog vođe narko-kartela iz Kotora Radoja Zvicera, trebali da obezbede potrebnu “infrastrukturu” za profesionalnog ubicu iz Čečenije angažovanog da izvrši atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića?

Grupu od njih 15 okupio je, navodno, Zvicerov kum sa nadimkom Miki Plavi Debeli, koji je već angažovao čečenskog plaćenog egzekutora sa snajperom, a prema saznanjima do kojih je došao portal 24sedam, među najodanijim u ekipi “odabranih” nalaze se najmanje dvojica koja su pre nekoliko godina pokušala da u CZ-u otruju krvnog neprijatelja, vođu “škaljaraca” Jovicu Vukotića.

Iako se veruje da je navijačka grupa “Principi” iznedrila kriminalce okupljene u beogradskom ogranku “kavačkog klana”, do juče najjače kriminalne grupe koja je jako uporište imala i u samom vrhu srpske policije, prema podacima do kojih je došao 24sedam, njihova povezanost i “poslovi” s one strane zakona evidentirani su mnogo pre toga, pre više od deset godina, kada su mnogi od njih tek napunili dvadeset, a neki još uvek bili maloletnici.

U jednoj akciji policije pre skoro 12 godina uhapšeni su, između ostalih, Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, vođa navijačke grupe, koji je likvidiran 2016. godine, na čije je mesto došao Veljko Belivuk, kao i Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara, blizak odbeglom Zviceru, kao i uhapšenom Belivuku.

- Marta 2010. godine u Beogradu je pohapšena sedmočlana grupa zbog sumnje da je preprodavala drogu, oružje i eksploziv. Sumnja se da su članovi grupe učestvovali i u pokušajima ubistva. Kod uhapšenih su pronađeni heroin, ekstazi, vagica za merenje, četiri pištolja i dva revolvera - glasilo je policijsko saopštenje.

Uhapšeni su, kako je tada saopštio MUP, Aleksandar Stanković (23), organizator grupe, Petar Jugović (20), Božidar Saboljević (18), Aleksandar Milošević (20), Nikola Vušović (20), Stanko Nikolić (37) i maloletni M. D. i L. C.

MUP Srbije
Policijske slike iz 2010. godine sedmočlane grupe koja će se kasnije udružiti u surovi "kavački klan"

Do hapšenja je došlo nakon pucnjave u naselju Medaković, kada su ispaljeni hici na automobil jednog od članova suparničke ekipe. Pretpostavljalo se da je reč o osveti, jer su u aprilu 2009. godine u kafani "Žuta greda" imali obračun sa suparničkom ekipom.

Prema informacijama našeg odlično obaveštenog izvora iz bezbednosnog sektora, najmanje dve osobe, u to vreme maloletne, pre nekoliko godina bile su deo ekipe koja je na sve moguće načine pokušala da likvidira “škaljarca” Jovicu Vukotića, pa čak i da pokuša da ga otruje dok je boravio u ekstradicionom pritvoru u beogradskom Centralnom zatvoru.

Porcija smrti

Za pripremu ubistva Vukotića trovanjem hrane natrijum-cijanidom decembra 2019. godine teretili su se Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović. Ovoj trojici zajedno sa Nikolom Jovanovićem na teret se stavljaju i krivična dela, i nedozvoljeno nošenje oružja, i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006. Drakula se tereti i za napad na službeno lice, jer je napao policajca.

Jovica Vukotić Printscreen
Vođa "škaljaraca" Jovica Vukotić

Oni su, obučeni u policijske uniforme, presreli Vukotićevu tadašnju devojku, manekenku Dajanu Živković, koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana. Predstavljajući se kao policajci, presreli su je, ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu.

Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj devojci to bilo sumnjivo, odmah je sve prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Tada je u taksi vozilu, u kojem su bili u trenutku hapšenja, pronađen cijanid koji su hteli da mu stave u hranu koju svaki pritvorenik ima pravo da dobija od kuće ili iz restorana.

Pare su kod Džonija

Viši sud u Beogradu, međutim, odbacio je navode optužnice za pokušaj trovanja Vukotića, ali je i dalje ostalo nejasno zašto su se prerušili u policajce i lažno predstavili ako nisu nameravali da izvrše teško krivično delo.

Na gore pomenutom spisku golobradih kriminalaca iz 2010. godine nalazi se i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je, kao osoba zadužena za finasnije u klanu Veljka Belivuka, prošle godine izbegao hapšenje. Trenutno je u bekstvu, a navodno je lociran u Dominikanskoj Republici. Smatra s bliskim saradnikom Radoja Zvicera.

Ptrintscreen/MUP
Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara

Vušovića su posle ranjavanja prozvali Ćopavi Džoni. Njega je u jednom vatrenom okršaju ranio Lazar Vukićević, koji je kasnije u teškim mukama skončao u "kući strave" u Ritopeku, gde su ga zverski mučili pripadnici Belivukovog klana.

Prema priči koja se može čuti u srpskom podzemlju, Lazar Vukićević napravio je fatalnu grešku prilikom tog vatrenog obračuna jer, iako je mogao da ga ubije, on je Vušoviću poštedeo život, a ovaj mu se, kako se veruje, kasnije brutalno osvetio.

Za Vušovićevo ime vezuju se otmica i ubistvo Nikole Mitića, sa kojim se, navodno, razišao zbog devojke.

Miki Plavi Debeli

Mitić, za čije će ubistvo biti proširena istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, otet je 10. avgusta 2020. godine na Dedinju, u po bela dana, ispred rezidencije Ambasade SAD. Tog dana trebalo je da se oko 16 sati nađe sa sestrom, ali na zakazani sastanak nije došao. Njegov mobilni telefon je isključen oko 17 časova, a nekoliko sati kasnije ubijen je u okolini Beograda. Njegovo ubistvo deo je optužnice protiv Belivuka i njegove kriminalne grupe.

Zvicerov kum sa nadimkom Miki Plavi Debeli bivši je član “Pink pantera” i od 2008. godine nalazi se na poternici, a navodno, već duže vreme živi u Španiji. Koristi pasoše nekoliko zemalja Evropske unije, među kojima i Hrvatski, u kojima su lažna imena i prezimena.

Prema informacijama iz bezbednosnih službi Srbije, osujećen je plan kojim je profesionalni ubica iz Čečenije, za sumu od čak milion evra, trebalo da sredinom februara izvrši atentat na Vučića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike