Veliki Trnovac više nije zabranjeno selo: Prva velika zaplena droge u srcu albanske mafije na Kosovu!

28.01.2022

09:08

0

Autor: 24sedam

Hapšenjem ove kriminalne bande razbijen lanac krijumčarenja marihuane ka Turskoj

Veliki Trnovac više nije zabranjeno selo: Prva velika zaplena droge u srcu albanske mafije na Kosovu!
1(1) - Copyright MUP Srbije

Zaplena 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu prva je velika zaplena u tom mestu nakon decenija, izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin, istakavši da zaplena u tom kraju nije bilo ne zbog policijskih već iz političkih razloga, jer je reč o čisto šiptarskoj sredini u koju se svaki ulazak policije tumači kao izazivanje međunacionalnih sukoba.

Naglasio je da kod kriminalaca nema nacionalnosti i da ga ne zanima da li je neko Šiptar ili Srbin, jer ako švercuje marihuanu i bavi se kriminalom biće pronađen i kažnjen.

Ministar je rekao da je hapšenjem ove kriminalne bande koja je, kako je istakao, albanska mafija, razbijen lanac krijumčarenja marihuane ka Turskoj i podsetio da je ista krijumčarska grupa pre nešto više od godinu dana pala u Aranđelovcu sa 670 kilograma marihuane.

- Marihuana je trebalo da završi u Turskoj, išla je iz Albanije, pa je trebalo da se  preko Severne Makedonije prebaci u Srbiju i odatle kamionima u Tursku, gde trenutno kilogram marihuane košta između šest i osam hiljada evra. Turska je u konkretnom slučaju postala uvoznik droge - objasnio je ministar policije.

Prema njegovim rečima, posle ove dve velike zaplene i hapšenja, ova kriminalna banda, koja je imala moćnu bazu u Srbiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji i Kosovu i Metohiji, je razbijena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike