Francuska policija traga za Srbinom zbog ubistva zemljaka: Dve žene uhapšene zbog prikrivanja zločina!

27.01.2022

19:34

0

Srbin iz Nemačke pre mesec dana došao u francuski grad Bezanson i od tada mu se gubi svaki trag

Francuska policija traga za Srbinom zbog ubistva zemljaka: Dve žene uhapšene zbog prikrivanja zločina!
Francuska policija - Copyright Profimedia

Francuska policija intenzivno traga za Srbinom osumnjičenim za ubistvo drugog Srbina, dok su dve žene, kojima se stavlja na teret da su pomagale u prikrivanju zločina, trenutno u pritvoru. To je trenutni epilog nestanka Srbina iz Nemačke, koji je pre mesec dana došao u francuski grad Bezanson, nedaleko od nemačke granice, da kupi automobil. Od tada od njega nema ni traga ni glasa.

Događaj, o kom javljaju francuski mediji, seže neposredno pred katolički Božić. Srbin iz Nemačke, čije ime se ne navodi u istrazi, došao je 22. decembra u Bezanson. Njegova porodica ističe da je sa sobom imao značajnu količinu novca, ali nije precizirana suma.

Da je imao novac, potvrdio je u utorak i državni tužilac iz ovog grada Etjen Manto, koji se obratio javnosti, potvrđujući tako pisanje regionalnog lista "Est Repibliken", koji je otkrio ceo događaj.

Stupio je, radi kupoprodaje, u kontakt sa drugim Srbinom, koji je u nemirnom kvartu Planoaz bio nastanjen tek nekoliko dana. Tužilac je istakao da je ta osoba bila poslednja koja je bila u kontaktu sa nestalim Srbinom iz Nemačke.

Njegova porodica je, posle četiri dana, 26. decembra, došla u Bezanson, da bi policiji prijavila nestanak. Policija je u naselju Planoaz pronašla njegov automobil, kojim se dovezao iz Nemačke, a u gepeku je zatečena velika količina krvi, koja pripada nestalom, zbog čega se sumnja da je nestali ubijen.

- U ovom trenutku mislimo da je mrtav - istakao je tužilac Manto.

Srbin, za koga se sumnja da je počinio ubistvo, u bekstvu je od 26. decembra i za njim je raspisana poternica.

U međuvremenu, uhapšene su dve Srpkinje, starosti 25 i 58 godina, za koje se ističe da su bile poznanice osumnjičenog za ubistvo. Protiv njih je pokrenuta istraga pre nedelju dana. Sumnja se da su očistile stan posle zločina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike