Novi svedoci u slučaju ubistva porodice Đokić: Advokati sumnjaju u preokret!

24.01.2022

16:55

0

U pritvoru su i braća Milošević, poznati u selu Moravac pod nadimkom Jojke

Novi svedoci u slučaju ubistva porodice Đokić: Advokati sumnjaju u preokret!
189276_zapaljen-auto-3_orig (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook

U Višem tužilaštvu je za sutra zakazano davanje iskaza tri dodatna svedoka u slučaju ubistva porodice Đokić iz Aleksinca. Prema nezvaničnim najavama, između ostalih, trebalo bi da svedoči i bratanica ubijenog Gorana Đokića. Jedan od svedoka je čovek na koga se vodi automobil, a koji je u posedu braće Milošević.

Ova tri svedoka spadaju u takozvane "bočne svedoke", jer možda mogu da doprinesu eventualnom saznanju o odnosu braće Đokić i Džonić, ali verovatno ništa više od toga.

- Sumnjam da će iskazi tih novih svedoka dovesti do nekog preokreta u istrazi. Ove svedoke koje je pozvalo tužilaštvo nisu od presudne važnosti, ali zbog njih se produžava pritvor ne samo mojim branjenicima braći Milanu i Stefanu Džoniću nego i drugima. Istraga je, pretpostavljam, došla do kraja tako da bi trebalo sa ispitivanjem ovih svedoka da se završi - kaže advokat Filip Domazet.

Desetak osoba je u ranijem periodu potvrdilo da su obojica te kritične noći bili na svojim radnim zadacima.

U pritvoru su i braća Milošević, poznati u selu Moravac pod nadimkom Jojke. Njihovi advokati takođe kažu da je njihov boravak iza rešetaka potpuno nepotreban.

- Tu je manje više sve jasno. Obojica braće Milošević imaju alibije. Jedan je bio sa svojom porodicom i skidao neki sajt za automobile baš u vreme ubistva, a drugi je bio daleko od Moravca - rekao je Andrija Magdelinić, jedan od zastupnika ove braće.

Ni protiv braće Džonić, niti protiv braće Milošević, nije pronađen ni jedan dokaz. Ni na pištolju, niti na vrećama s parama nema njihovih bioloških ostataka, a u pritvoru su samo zato što ih je Goran Džonić označio kao egzekutore.

Prvoosuminjičeni Goran Džonić i dalje se drži priče da je on bio samo pomagač u trostrukom ubistvu Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić, 27. septembra prošle godine kada su ubijeni i spaljeni na mestu Dudine bare u selu Moravac.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike