Inspektor "kavčaninu" prodavao informacije za 500 evra, a kad je Belivuk uhapšen, drastično poskupeo: Stolić na optužnici

18.01.2022

09:49

0

Autor: 24sedam

Sem za kavčane, Golubović mu je tražio da dostavi podatke i o bliskom saradniku Darka Šarića

Inspektor "kavčaninu" prodavao informacije za 500 evra, a kad je Belivuk uhapšen, drastično poskupeo: Stolić na optužnici
Copyright Printscreen/YouTube

Inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidar Stolić odavao je članovima grupe Veljka Belivuka tajne informacije iz istrage koja se vodila protiv njih – obaještavao ih je o dokazima koje je policija pronalazila u kući u Ritopeku, kao i to šta su Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković ispričali u policiji nakon hapšenja, otkriva optužnica protiv Stolića.

On je zauzvrat dobijao 500 eura, a sem za Belivuka dostavljao je informacije i o jednom Šarićevom saradniku, navodi Krik.

Stolić je, tvrdi tužilaštvo, kriminalcima odavao policijske informacije više od godinu dana: od kraja januara 2020. do jula 2021.Posrednik između ovog inspektora i drugih članova kriminalne grupe bio je Filip Golubović, koji je ovo priznao tužilaštvu. On, međutim, nije otkrio, niti je tužilaštvo to utvrdilo u istrazi, kome je prosleđivao ove informacije.

Golubović je tužiocu Saši Ivaniću ispričao da je Stolića upoznao dok se nalazio u pritvoru nakon što je uhapšen zbog droge, u aprilu 2019. godine. Stolić ga je, kako je naveo, tada saslušavao povodom nestanka Gorana Mihajlovića za koga se veruje da je žrtva kriminalnog rata između kavačkog i škaljarskog klana, a čiji nestanak do danas nije rasvijetljen.

Nakon što je Golubović izašao iz zatvora, sa Stolićem se u februaru 2020. se sastao u kafiću na Novom Beogradu i tom prilikom su razmijenili brojeve telefona – tako su započeli saradnju. Golubović je od inspektora tražio da mu daje poverljive policijske informacije, odnosno da proverava da li postoji istraga ili poternica policije protiv određenih ljudi i za to mu plaćao 500 eura, tvrdi tužilaštvo.

Pink/Printscreen Youtube Printscreen
 

Sem za kavčane, Golubović mu je tražio da dostavi podatke i o poznatom pripadniku druge kriminalne grupe – klana Darka Šarića. Od okrivljenog Stolića tražio je provere za Borisa Labana, Šarićevog saradnika, a ovaj mu potvrdio da za tom osobom i dalje postoji poternica.

Nakon što su Belivuk i njegova ekipa uhapšeni u februaru prošle godine informacije su plaćane mnogo skuplje, od  5.000 evra pa naviše.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike