Predsednik Apelacionog suda o Šariću i Simonoviću: "Zamena pritvora kućnim ne prejudicira odluku suda"

08.01.2022

10:03

0

Svaki sud u obavezi da, saglasno zakonu, trajanje pritvora svede na najkarće neophodno vreme, kaže Duško Milenković

Predsednik Apelacionog suda o Šariću i Simonoviću: "Zamena pritvora kućnim ne prejudicira odluku suda"
Copyright Darko Šarić Tanjug

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu Duško Milenković izjavio je da činjenica da je Darku Šariću, optuženom za šverc oko šest tona kokaina, pritvor u kojem se nalazio duže od sedam godina i devet meseci zamenjen blažom merom - kućnim pritvorom sa elektoronskim nadzorom, nikako ne prejudicira konačnu odluku suda u tom postupku.

Milenković je u intervjuu beogradskoj Politici rekao da je Apelacioni sud stao na stanovište da su ispunjeni uslovi da se prema četvorici okrivljenih mera obezbeđenja klasičnog pritvora zameni merom kućnog pritvora uz elektornski nadzor.

- Dakle, sud nije ukinuo pritvor prema okrivljenima, već ga je samo zamenio kućnim kao blažom merom, a imajući u vidu, pre svega, dužinu trajanja pritvora prema okrivljenima i to Šarić duže od sedam godina i devet meseci, Željko Vujanović skoro 12 godina - rekao je Milenković.

Ukazao je da je svaki sud u obavezi da, saglasno zakonu, trajanje pritvora svede na najkarće neophodno vreme i istakao da je Apelcioni sud upravo radi potpunog razjašenjnja svih činjenica u tom procesu otvorio i pretres.

Govoreći o postupku koji je pred Apelcionim sudom vođen zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, Milenković je rekao da mu nije potpuno jasno zbog čega je odluka o ukidanju presude Dragoljubu Simonoviću za paljenje kuće Jovanoviću izazvala toliko negativnih komenatrta u javnosti, s obzirom na to da je sud u obavezi da ukine prvostepenu presudu ako utvrdi da su, prilikom razmatranja pobijane odluke, žalbeni navodi tačni.

- Verujem da je i interes svih učesnika u postupku da se u potpunosti i pravilno utvrdi činjenično stanje, te da se donese na zakonu zasnovana odluka - istakao je Milenković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike