MUP se ponovo oglasio: Iako nije podneta prijava protiv Numera, tužilaštvo je obavešteno!

27.12.2021

20:13

0

Policijski službenici PS Zvezdara u skladu sa Zakonom obavili razgovor sa L. C

MUP se ponovo oglasio: Iako nije podneta prijava protiv Numera, tužilaštvo je obavešteno!
uros radivojevic numero (5) - Copyright Reper Numero, Printscreen/YouTube//Hazze

Reper Uroš Radivojević, poznatiji kao Numero, je u žiži javnosti posle izjave Nine Stojaković, da je ovaj muzičar mesecima unazad navodno zlostavljao njenu sestru, zbog čega je ona pala u teško psihičko stanje, a jednom prilikom i pokušala da digne ruku na sebe. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova se oglsilo povodom objava na pojedinim društvenim mrežama i medijima. Ističe se da su policijski službenici PS Zvezdara u skladu sa Zakonom obavili razgovor sa L. C., upoznali je sa njenim pravima i uputili je na način na koji može da podnese prijavu protiv bivšeg emotivnog partnera.

Posevno se napominje da L. C. policiji nije podnela prijavu protiv bivšeg partnera za nasilje, kao i da je odbila da da službenu belešku o obaveštenju primljenom od građana.

Naime, L. C. je  policijskom službeniku sertifikovanom za postupanje po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici rekla da je došla u policiju da se informiše i upozna sa pravnim procedurama kako da prijavi nasilje koje je, kako kaže, trpela od strane bivšeg emotivnog partnera tokom veze koja je okončana u oktobru, a koje nijednom nije prijavila, što je proverom kroz evidencije i ustanovljeno.

Dodala je da sa bivšim partnerom od prekida veze nije bila u kontaktu.

Policijski službenik je razgovor sa L. C. obavio u skladu sa svim zakonskim procedurama, upoznao je sa njenim pravima i uputio na način na koji, uz adekvatnu dokumentaciju, može da podnese prijavu.

I pored toga što L.C. nije podnela prijavu protiv bivšeg partnera, policija je o svemu obavestila nadležno Prvo osnovno javno tužilaštvo, kome je prosleđen izveštaj na dalje postupanje.

- Molimo medije i političke partije da slučajeve porodičnog nasilja o kojima policija neće i ne može detaljno da izveštava javnost, ne koriste za političke obračune i napade na MUP, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike