Mesec dana pre nego što će je ubiti, pucao na njenog oca: "Mama me je učila kako da joj organizujem sahranu"

27.12.2021

14:30

1

Porodica nastradale ne može da se pomiri sa činjenicom da njihove ćerke više nema

Mesec dana pre nego što će je ubiti, pucao na njenog oca: "Mama me je učila kako da joj organizujem sahranu"
Copyright Tanjug/AP/Ronald Zak

Krajem aprila, javnost je potreslo svirepo ubistvo sprkinje Marije M. (35), koja je sa nevenčanim suprugom Albertom L. (42), živela u Beču.

Upravo on ju je, sa nekoliko hitaca iz pištolja, usmrtio u njihovom zajedničkom stanu, a roditelji nastradale neutešni su i nekoliko meseci kasnije.

- Sumnjali smo da zet zlostavlja našu ćerku. Kad je pokušao da ubije svog tasta, ćerka ga je ostavila, ali mu se vratila. Verovala je da nema hrabrosti da je ubije - pričaju Slobodanka M. i Borivoje M., majka i otac nastradale.

Porodica pokojne Marije sumnjala je da ju je partner redovno zlostavljao i psihički i fizički.

- Toliko smo je često pitali o njenoj nevolji, ali nikada nije razgovarala s nama o tome. Čak ni nakon što je Albert pokušao da ubije Borivoja, nekoliko nedelja pre nego što je nju ubio. Metak koji je ispalio promašio je Marijinog oca, a to je bio okidač zbog kog ga je ostavila - priča majka nastradale za austrijski medij i dodaje da se čitava porodica doselila iz Srbije u Austriju kako bi pronašli bolji život.

Nesrećni roditelji dodaju da je Albert L. pretio Mariji da će ubiti i nju i njene roditelje i braću.

- Odlučili smo da ga i tada ne prijavimo policiji. Plašili smo se da bi kratko bio u pritvoru, a onda bi izašao i stvarno nas ubio - kažu žrtvini roditelji i dodaju da su tada ponudili ćerki da se sa decom skloni kod njih, ali je ona to odbila.

Marija M. ubijena je samo nekoliko stotina metara od stana svojih roditelja.

- Albert L. je krasio naslovne strane austrijskih novina i 2018, zbog nepristojnih poruka koje je slao Sigi Maurer, predsednici kluba Zelenih. Takođe, u mladosti je često bio u zatvoru zbog razbojništva, krađa, opasnih pretnji, prinude i nanošenje povreda - kažu žrtvini roditelji i dodaju:

- Svi smo odavno znali da je opasno. Ne možemo da se nosimo s tragedijom. Razjeda nas osećaj da joj nismo pomogli, a ona je odmalena želela da pomaže drugima, bila je tako posebna i dobra osoba.

"Mama je znala da će mlada umreti"

Uz dozvolu bake i deke za austrijski medij govorila je i ćerka ubijene Srpkinje.

Ona je kroz suze izustila: "Mama je znala da će mlada umreti".

- Učila me je kako da organizujem njenu sahranu od moje desete godine. Svi bi trebalo da nosimo šarenu odeću i sviramo njenu omiljenu pesmu "Život je prelep" od Sare Konor, govorila mi je - ispričala je žrtvina ćerka i dodala da je često gledala kako otac tuče majku.

- Pretio je mami ubistvom. Plašila sam se kad dođe kući pijan. Volela sam ga samo kad je bio dobar prema mojoj mami, bratu i meni. Pre nego što se moj brat rodio, mama mi je objasnila zašto će dobiti dete od mog tate - zato što je želela da ja, ako ona ne postoji više, imam bliskog rođaka. Da nisam sam na ovom svetu - dodala je devojčica.

Inače, devojčica i njen brat sada žive sa bakom i dekom.

- Želimo da deci damo snagu da krenu dalje. Moja ćerka će da živi kroz njih. Trudim se da im pomognem da se izbore s ovom teškom sudbinom - kaže Slobodanka M.

Suđenje

Albert L. optužen je za teško ubistvo i preti mu doživotna robija, a za januar je zakazano ročište, na kome bi trebalo da iznese odbranu. Njegovi advokati su nedavno na pripremnom ročištu izjavili da je on u trenutku zločina bio pijan i da se ničega ne seća, kao i da "duboko žali zbog onoga što se dogodilo" - prenose austrijski mediji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike