Bečkog zlatara nožem ubo 19 puta: Za brutalnu likvidaciju optužen državljanin Srbije

30.11.2021

11:43

0

Prema priči osumnjičenog Alija G. sve je smislio upravo njegov ujak

Bečkog zlatara nožem ubo 19 puta: Za brutalnu likvidaciju optužen državljanin Srbije
zlatar nož - Copyright Profimedia /Pixabay

"Nisam zločinac drugi su krivi", ovako je Ali G. (21) počeo svoju odbranu na suđenju za tri provale i brutalno ubistvo uglednog zlatara (74) u Beču, koji je tokom pljačke likvidiran sa 19 uboda nožem.

Ali G. je potom rekao da ga je na učešće u pljački sa tragičnim ishodom naterao njegov nasilni ujak, koji je bio zavisnik od kocke.

- Držao mi je pištolj uz glavu, on je opasan čovek-rekao je Ali G. opisujući ujaka koji je u međuvremenu izvršio samoubistvo.

Ujak mu je dao kokain

Prema priči osumnjičenog Alija G. sve je smislio upravo njegov ujak, dok je on samo trebalo da čuva stražu u pljački zlatare, koja se desila 14. oktobra 2020. godine. Na pitanje tužioca kako je moguće da je zlatara ubo čak 19 puta, Ali je imao spreman odgovor

- Uhvatio se za pojas, mislio sam da ima pištolj. Nisam hteo da ga ubijem. Pre pljačke ujak mi je dao kokain, osećao sam se veoma čudno u glavi, ispričao je Ali o ubistvu zlatara. Pošto je bio sportista bivši bokser, zlatar je imao dovoljno snage da se dovuče do vrata radnje na kojima je izdahnuo.

Operski pevač jakim glasom oterao lopove

Ali G. je takođe optužen i za brutalne provale u kuće. On i njegov saučesnik upali su u stan operskog pevača samo 18 sati pre pljačke zlatare. Teško povređen udarcem pajserom u lice, ipak je uspeo da otera počinioce glasnim dozivanjem u pomoć.

"Samo" 20 godina zatvora

U drugim slučajevima provala Ali G. je okrivio ljude koji su mu tipovali lokacije. Tako tokom jedne pljačke nije očekivao da će u stanu biti i njegovi stanari, kojima je naoružani saučesnik više puta pretio ubistvom. U toj provali  opljačkano je 260.000 evra. Ipak Aliju G. preti mu „samo” 20 godina zatvora jer je u vreme zločina imao manje od 21 godine. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike