Hrkalovićeva sklonila preko 5.000 krivičnih prijava? Nekadašnja državna sekretarka MUP dokaze o zločinima stavljala u fioku? (FOTO)

21.12.2021

21:45

2

"Već na prvi pogled može se videti da je državna sekretarka sklanjala prijave koje su u policiju stizale ne samo od građana i tužilaca već i iz same policije"

Hrkalovićeva sklonila preko 5.000 krivičnih prijava? Nekadašnja državna sekretarka MUP dokaze o zločinima stavljala u fioku? (FOTO)
velja nevolja belivuk, dijana hrkalovic - Copyright ATA Images/Antonio Ahel/Printscreen

Nekadašnja državna sekretarka MUP, u vreme dok je bila na tom mestu, navodno je sklonila  u fioku čak 5.500 krivičnih prijava koje su dostavljene policiji, piše "Srpski telegraf".

U istrazi koja je vođena unutar policije nakon hapšenja kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića navodno se došlo do ovog šokantnog saznanja. Prema rečima izvora iz istrage, Hrkalovićeva će svakako uskoro biti saslušana i zbog ovih podataka.

- Reč je o toliko velikom broju prijava da je potrebno mnogo vremena da se sve to razvrsta, utvrdi o kojim osobama se radi i koliko je tih prijava trajno sklonjeno, a koliko je zadržano u fioci, van procedure, dok se ne sklone neki dokazi ili eventualno zaplaše svedoci koji su mogli da potkrepe navode iz prijava - objašnjava sagovornik "Srpskog telegrafa".

Kako kaže, već na prvi pogled može se videti da je državna sekretarka sklanjala prijave koje su u policiju stizale ne samo od građana i tužilaca već i iz same policije.

Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen
 

 

- Odmah se može videti da se najveći broj tih prijava odnosi na ljude koji su na ovaj ili onaj način povezani s Belivukom i Miljkovićem, a jedan deo i direktno na njih i članove klana koji su sada iza rešetaka i obuhvaćeni su optužnicom. Ima tu i imena za koja će se tek utvrditi zašto su joj bila važna - ističe on.

Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije (PSS), koji je godinama bio na udaru Dijane Hrkalović, pojašnjava kako je funkcionisala kriminalna hobotnica koja je maltene uništila policiju.

- Hrkalovićeva je mimo zakona uredila da se svi operativni podaci o istragama slivaju kod nje, a onda je prijave protiv kriminalaca s kojima je sarađivala gurala u fioku. Što je najgore, protiv iskusnih profesionalaca koji su vodili istrage nekih od najtežih zločina i nisu želeli da pristanu na njena pravila vodila je hajku i smenjivala ih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike