Sve pusto oko doma Dijane Hrkalović: Niko ne čuva bivšu državnu sekretarku! Šta je čeka posle puštanja iz pritvora? (FOTO)

10.12.2021

22:22

1

Autor: 24sedam

Ona bi mogla biti umešana i u nekoliko ubistava

Sve pusto oko doma Dijane Hrkalović: Niko ne čuva bivšu državnu sekretarku! Šta je čeka posle puštanja iz pritvora? (FOTO)
Dijana Hrkalović - Copyright Foto: 24sedam

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je u toku dana optužnicu protiv nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovinu uticajem i u okviru ovog predloga tražilo produženje pritvora, ali je nešto kasnije puštena na slobodu i nalazi se u svom domu u beogradskom naselju Voždovac.

Ekipa portala 24sedam obišla je zgradu u kojoj se nalazi stan Dijane Hrkalović u koji je otišla po izlasku iz Centralnog zatvora, ali niko ne obezbeđuje njen dom.

Foto: 24sedam
 

Kako je naš portal već pisao, Tužilaštvo za organizovani kriminal je predlog za produženje pritvora podnelo zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, a u optužnom predlogu su i Dejan Milenković Bagzi i Milorad Šušnjić koji se terete za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem.

Ipak, bivša državna sekretarka MUP je puštena da se brani sa slobode, a obrazloženje ove odluke Višeg suda u Beogradu još uvek nije poznato javnosti.

 Podsetimo, uhapšena je 15. oktobra i od tog dana do danas je bila u pritvoru Centralnog zatvora, gde je bila i u samici.

Kako se navodi, njoj preti kazna od jedne do osam godina zatvora, a na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal Dijana Hrkalović je negirala izvršenje krivičnog dela trgovine uticajem.

Takođe, prema tvrdnjama izvora bliskih istrazi, ona bi mogla biti umešana i u nekoliko ubistava,a Darko Elez koji je označen njen blizak saradnik, ali i pripadnik "kavačkog klana" koji je takođe usko sarađivao sa Dijanom Hrkalović, spreman je da ispriča sve što zna.

Foto: 24sedam
 

Ona je, inače, 24. novembra i saslušana, zajedno sa Miodragom Šušnjićem, bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad, zbog toga što je slušala Eleza i stavila ga na mere, a za ovo je iskoristila svoj položaj koji je tada uživala kao državna sekretarka MUP.

Sumnja se da je umešana u ubistvo na šinama, kada je likvidiran kum Marka Miljkovića, karatista Vlastimir Milošević. Za to ubistvo sumnjičili su se vođe Belivukovog klana, sam Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković, ali su ubrzo oslobođeni tih optužbi što se pripisuje Dijani Hrkalović, da je i tada iskoristila svoju poziciju i pomogla im da prođu nekažnjeno.

Sumnja se i da upravo ona naručilac brutalnog ubistva advokata Luke Bojovića, Dragoslava Miše Ognjanovića, o čemu se očekuje da će progovoriti upravo Darko Elez.

Njena umešanost proverava se i u slučajevima ubistva kuma i najboljeg prijatelja Luke Bojovića, Dragoslava Miloradovića Galeta, ali i Vladimira Popovića zvanog Vlada Pop, vlasnika kazina "Havana". 

Kako su likvidirani Lukini ljudi?

Dragoslav Miša Ognjanović, advokat koji je branio Luku Bojovića, ubijen je u julu 2018. godine na Novom Beogradu ispred zgrade u kojoj je živeo. Za njegovo ubistvo niko nije uhapšen, a tokom istrage je otkriveno da je Ognjanović mesecima bio pod prismotrom policije, ali i da je praktično likvidiran pred policajcima.

Ubistvo Ognjanovića godinama se pripisivalo famoznom ratu koji je navodno vodio Luka Bojović i smatrano je da je advokat likvidiran da bi se nalogodavci osvetili Luki.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Prema najnovijim saznanjima u vezi sa ovim slučajem, sumnja se da je upravo Dijana bila izvesni nalogodavac.

Dragoslav Miloradović Gale, Lukin najbolji prijatelj, ubijen je u sačekuši u beogradskom naselju Karaburma takođe u maju 2018. godine, a napadači su u njega pucali naočigled njegove supruge, sa motora.

Spekuliše se da je u ovo ubistvo umešana bivša državna sekretarka MUP, te da je po njenom nalogu i Gale likvidiran, međutim još uvek nije poznato ko je izvršio, a ni ko je naručio njegovo ubistvo.

Vladimir Popović, poznatiji kao Vlada Pop, likvidiran je pre tri godine u kafiću "Kafeteka" u Ulici vojvode Šupljikca na Crvenom krstu, a u vatrenom obračunu ranjen je i jedan mladić koji je vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar. Popović je odranije bio poznat beogradskoj policiji kao blizak saradnik Luke Bojovića i "škaljarskog klana".

Vladimir Popović Pop Facebook
 

Navodna saznanja su da Popović nije bio meta ovog napada, već pripadnik "škaljarskog klana" Miloš Nilović zvani Runjo, a da je Dijana Hrkalović znala za ovaj plan i zataškala ga.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike