Klinci ih obožavaju, sa njima sve može: Četiri znaka koji su najbolji kao tetke i ujaci

23.11.2023

19:20

2

Autor: V. I.

Maestralni Duško Radović je rekao: "Mame, rađajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepši, nezamenljivi dar svakom detinjstvu" i bio je u pravu

Klinci ih obožavaju, sa njima sve može: Četiri znaka koji su najbolji kao tetke i ujaci
Copyright Pexels

Kada je reč o odnosima u porodici, uloga tetke i ujaka je posebna i ima neku naročitu draž. Oni koji se ističu u ovoj ulozi poseduju kvalitete kao što su entuzijazam kad treba da se čuvaju deca, poštovanje nezavisnosti i otvorena komunikacija. Za neke horoskopske znakove se s pravom može reći da su rođeni kao posebno talentovani za ulogu ujaka ili tetke. Ovi znakovi su obično poznati po svojoj sposobnosti da pruže podršku, razumevanje i ljubav svojim nećacima i nećakinjama. Evo nekoliko znakova koji se posebno ističu u ovoj ulozi: 

1. Lav, odani čuvar

Lavovi su poznati po svojoj velikodušnosti i entuzijazmu. Ovi vatreni znaci mogu doneti osećaj zabave i uzbuđenja u svoju ulogu tetke ili ujaka. Često ih možete primetiti kako posećuju školske događaje, navijaju na sportskim igrama i aktivno učestvuju u dečjim hobijima. Oni takođe poštuju individualnost i nezavisnost mladih rođaka, što podstiče osećaj poverenja i autonomije te jača njihove veze.

Pexels
 

U svojoj ulozi čuvara, Lavovi vešto stvaraju atmosferu koja je otvorena i oslobođena bilo kakve osude, pružajući svojim nećacima slobodu da se izraze. Ova otvorena komunikacija podstiče poverenje. Kao rezultat toga, njihova veza postaje plodno tlo na kojem seme duboke i značajne veze pušta svoje korene.

2.  Vaga, najzanimljiviji drugar

Vage su povezane s ravnotežom svuda pa i u svojoj porodici. One teže stvaranju harmonične porodične atmosfere, nudeći podršku i smernice kada je to potrebno. Neretko se ponašaju nežno i zaštitnički. Ovi vazdušni znaci mogu da uživaju u stvaranju toplog okruženja punog ljubavi za svoje nećake i nećakinje. Tetke i ujaci Vage su puni razumevanja, negujući odnos koja prevazilazi obične porodične veze. Nikada nisu previše zauzeti da bi pružili utehu ili rame na koje se deca mogu osloniti.

 
Pexels
 

Ovaj stav stvara okruženje u kojem se nećaci osećaju sigurno, voljeno i shvaćeno. Stoga Vage uspevaju da neguju vezu koja prevazilazi tipične porodične veze. Zanimljivo je da Vage takođe imaju veliku sklonost ka zabavi. Oni organizuju pidžama žurke i dilmske večeri na koimaj se deca uvek dobro provedu. Ovi pojedinci uvek obaveštavaju svoju braću i sestre ili rođake o dečjim nestašlucima, ali s puno ljubavi i zaštite.

3. Strelac, nepresušna volja za igru

Strelci su poznati po svom živahnom duhu i veseloj prirodi. Većinu vremena, ovi vatreni znakovi se entuzijastično bave svojim nećacima. Strelci se iskreno interesuju za živote te dece. Ovaj entuzijazam ne samo da jača porodičnu vezu već i doprinosi stvaranju trajnih uspomena. Štaviše, planiraju izlete i večeri koje ostaju u pamćenju i njima i deci, jer im podstiču osećaj radoznalosti i istraživanja.

Pexels
 

Pod njihovim dobronamernim nadzorom, živahni glasovi dece nalaze odjek, odražavajući njihove poglede, osećanja i brige. Osim toga, svojim postupcima i izborima Strelci predstavljaju primer vrednosti kao što su integritet, ljubaznost i otpornost. Pružajući pozitivan primer, oni postaju mentori koji inspirišu i vode svoje mlade rođake dok se snalaze u životnim izazovima.

4.  Vodolija, kreativna inspiracija

Vodolije se često doživljavaju kao tetek i ujaci bez predrasuda. Oni nude smernice bez preterivanja, dozvoljavajući deci da istražuju svoja interesovanja i donose odluke. Štaviše, ovi vazdušni znaci mogu pružiti jedinstvenu perspektivu i podstaći nezavisno razmišljanje kod svojih nećaka i nećakinja.

Pexels
 

Sa svojim blistavim srcima i iskrenim namerama, Vodolije insistiraju na tome da posvete dragocene trenutke porodičnom vremenu. Njihova energija i entuzijazam često čine porodična okupljanja nezaboravnim, a deca ih vole zbog toga što su spremni da se igraju i budu avanturistički raspoloženi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike