Pravo u centar duše: Otkrijte koje čuveno umetničko delo odgovara vašem horoskopskom znaku

25.11.2023

10:20

0

Autor: V. I.

Istražite svet boja, oblika i simbola koji prepliću vaš horoskopski identitet s umetničkim stvaralaštvom

Pravo u centar duše: Otkrijte koje čuveno umetničko delo odgovara vašem horoskopskom znaku
Copyright Profimedia

Umetnost, kao univerzalni jezik, pruža nam jedinstvenu priliku da istražimo i izrazimo duboke slojeve našeg bića. Kroz ovaj tekst, pozivamo vas da zajedno zakoračimo u svet umetničkih dela, gde se svaka četkica ili linija čini kao izraz duše. Fokusiraćemo se na poseban aspekt umetnosti - sliku koja rezonira s vašim horoskopskim znakom. 

Ovan: "Veliki talas od Kanagave" Kacušike Hokusaija

 

 

Vaš dinamičan i pionirski duh nalazi na snažan odjek u „Velikom talasu iz Kanagave“ Kacušike Hokusaija. Ovaj kultni otisak u drvetu prikazuje žestinu i sirovu energiju talasa pre nego što će da silovito padne i stopi se s velikom vodom. Neobuzdana snaga i uzbudljiv zamah slike su slični vašoj strasti i želji da napredujete, bez obzira na prepreke. 

Bik: "Ofelija" Džona Evereta Milea

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Krizan (@kimkrizan)

 

Vaš tananaj osećaj za lepotu i senzualnost ogleda se u očaravajućoj „Ofeliji“ Džona Evereta Milea. Ovo prerafaelitsko remek-delo prikazuje Šekspirovu Ofeliju kako pluta u mirnom jezeru, okružena bujnom lepotom prirode. Bikovi u ovom delu mogu da pronađu utehu i povežu se s nežnim spokojem ovog izuzetnog dela.

Blizanci: "Relativnost" M. K. Ešera

 

 

Vaš radoznali i višestruki um povezuje se s fascinantnim i zbunjujućim svetom M. K. Ešera. Ova litografija izaziva osećaj za perspektivu i nudi višestruke tačke gledišta, slično vašoj dvostrukoj prirodi. Istražite beskrajne stepenice i staze koje se prepliću; jer ćete se na kraju osećati kao kod kuće.

Rak: "Spavaća soba" Vinsenta van Goga

 

 

Vaša nežna i sentimentalna strana naći će utehu u "Spavaćoj sobi" Vinsenta van Goga. Ova slika predstavlja Van Gogovu spavaću sobu u Arlu, ispunjenu toplim bojama i veselim detaljima. Ovaj intiman uvid u privatno utočište rezonuje sa vašom ljubavlju prema domu i iskrenim vezama.

Lav: "Zlatna ribica" Anrija Matisa

 

 

Vaša ljubav prema glamuru i radosti u skladu je sa živopisnom slikom "Zlatna ribica" Anrija Matisa. Same zlatne ribice, postavljene na bogatoj pozadini, lako privlače pažnju posmatrača i odišu šarenim šarmom. Smela paleta i stil ove slike odražavaju  jedinstveni ukus Lava.

Devica: "Devojka čita pismo na otvorenom prozoru" Johanesa Vermera

 

 

Ova slika najviše odgovara pedantnoj prirodi Device. I detaljna i kontemplativna, odjeknuće sa vašom promišljenom stranom i dati vam mnogo toga za ispitivanje. Device, cenićete impresivan realizam i emocionalnu dubinu ovog dela.

Vaga: "Ljuljaška“ Žan-Onorea Fragonara

 

 

Vaša ljubav prema harmoniji i romantici je uhvaćena u slatkoj i hirovitoj "Ljuljaški" koju je naslikao Žan-Onore Fragonar. Ova slika u rokoko stilu ilustruje mladu ženu koja se radosno ljulja u šumi, simbolizujući gracioznost i razigranu eleganciju koja je tipična za Vage. Zato je ovaj znak horoskopa očaran delikatnim detaljima u ovom šarmantnom, bezbrižnom prikazu jednog trenutka u vremenu.

Škorpija: "Saturn proždire svog sina" Fransiska Goje

 

 

Ova moćna slika najviše odgovara vašoj intenzivnoj energiji jer ilustruje mračnije aspekte ljudske prirode, usklađujući se sa vašom fascinacijom dubljim misterijama života. To nije slika za one sa slabim srcem, ali njene sirove i brutalne slike čine je još upečatljivijom. Drage Škorpije, najverovatnije ćete baš ovde pronaći intrigu i smisao u primarnom intenzitetu ove situacije.

Strelac: "Lutalica iznad mora magle" Kaspara Davida Fridriha

 

 

Vaš avanturistički duh i ljubav prema istraživanju lako nalaze paralelu u ovoj slici i stapaju se s njom. Ona prikazuje čoveka koji gleda na ogroman okean, odražavajući vašu sopstvenu potragu za otkrićem i nepoznatim. Osećaj  koji izaziva ovo umetničke delo i intenzivna želja za lutanjem govore o vašoj potrebi za slobodom i potrazi za većom avanturom.

Jarac: "Mislilac" Ogista Rodena

 

 

Vaša kontemplativna i odlučna priroda povezuje se sa kultnom skulpturom "Mislilac" Ogista Rodena. Ova bronzana figura predstavlja duboku misao i nepokolebljiv fokus, odražavajući vašu ambiciju i posvećenost vašim ciljevima. Vi nalazute inspiraciju u snazi i introspekciji oličenim u ovom čuvenom delu.

Vodolija: "Kompozicija VIII" Vasilija Kandinskog

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lello_80 (@lello_art80)

 

Vodolije, vaš nekonvencionalni um će privući apstraktna "Kompozicija VIII" Vasilija Kandinskog. Ova geometrijska, minimalistička slika - ispunjena različitim oblicima i živim bojama - slavi slobodu izražavanja i kreativnog eksperimentisanja. Vi ćete umeti na pravi način da cenite i neusaglašenost i intelektualnu razigranost ovog modernog remek-dela.

Ribe: "Zvezdana noć" Vinsenta van Goga

 

 

Vaša sanjiva i maštovita priroda će se verovatno osećati povezano sa čuvenom "Zvezdanom noći" Vinsenta van Goga. Uskovitlano nebo i meka lepota ove kultne slike rezonuju s vašom vezom sa svetom snova. "Zvezdana noć" je očaravajuća podela između stvarnog sveta i kreativnog sna - slično kao i vaš život, drage Ribe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike