Prolazak kroz mračnu senku ljubavi: Šta nam donosi retrogradna Venera u Lavu?

21.07.2023

19:20

0

Autor: K. B.

Retogradna Venera, astrološki fenomen koji intrigira i pogađa srca širom sveta, pojaviće se ponovo na nebu da izazove emotivne turbulencije i duboko introspektivne trenutke

Prolazak kroz mračnu senku ljubavi: Šta nam donosi retrogradna Venera u Lavu?
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dok je Venera, planeta ljubavi, harmonije i estetike, obično poznata po svom uticaju na romantične veze, tokom retrogradnog kretanja ona menja svoj uobičajeni smisao. Kroz ovu retku fazu, Venera korača unazad na nebu i izaziva nas da ponovno razmotrimo i preispitamo način na koji pristupamo ljubavi i odnosima. Krenuće retrogradnim hodom 23. jula i nastaviće tim tempom sve do 4. septembra.

Za vreme retrogradnog perioda Venera koja je u znaku Lava, doneće nam izazove i prepreke u ljubavnim sferama. Možda ćemo osećati kao da se odnosi iz prošlosti ponovo vrte u našem umu i srca, prizivajući uspomene i nezavršene poslove. Ovo je vreme kada se suočavamo sa starim emotivnim ranama, strahovima i nesigurnostima koje smo možda potisnuli, a sada nas teraju da im se posvetimo i izlečimo.

Profimedia
 

Dok će se neki odnosi suočiti sa iskušenjima, drugi će procvetati jer će nas retrogradna Venera podstaknuti da preispitamo šta zapravo želimo od ljubavi i odnosa. Možda ćemo biti skloni da razjasnimo komunikaciju sa partnerima, da pružimo više prostora i vremena za lični razvoj ili da razmotrimo naše emotivne potrebe i kako ih možemo bolje zadovoljiti.

Ovo je idealno vreme da se osvrnemo unutar sebe i razmotrimo našu vezu prema sebi samima. Retrogradna Venera poziva nas da praktikujemo samoljubav i brigu prema sebi, jer smo samo kad smo ispunjeni i srećni sa sobom sposobni da izgradimo zdrave i srećne odnose s drugima.

Takođe, ovo je vreme kada bismo trebali biti pažljivi prema našim finansijama i troškovima. Retrogradna Venera može nam doneti nejasnoće u vezi novca i vrednosti, pa je važno da budemo razboriti u finansijskim odlukama i izbegnemo impulzivne troškove.

Freepik
 

Dok ona donosi sa sobom svoje izazove, ne treba je doživljavati kao lošu stvar. Ovaj period nam nudi jedinstvenu priliku da se bolje upoznamo, da izgradimo dublje i iskrenije odnose i da procvetamo na svim nivoima svoje ličnosti.

Dakle, dok Venera putuje unazad kroz nebesa, pozivamo vas da se prepustite njenom tihom šapatu i da istražite dubine svojih emocija. Pustite da vas vodi ka istinskoj ljubavi prema sebi i drugima, jer kad prođemo kroz ovu fazu, izronićemo jači i spremniji za nove emotivne avanture koje život nosi.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike