Koji vas broj vodi kroz život prema kineskoj numerologiji? Izračunajte svoj kineski srećan broj i odgonetnite tajnu poruku

08.06.2023

10:31

0

Autor: K. O.

Prema kineskoj numerologiji staroj četiri hiljade godina, neki brojevi nas vode ka uspehu, dok druge treba da izbegavamo

Koji vas broj vodi kroz život prema kineskoj numerologiji? Izračunajte svoj kineski srećan broj i odgonetnite tajnu poruku
Copyright Freepik

Kineska numerologija se značajno razlikuje od zapadne numerologije. Određeni brojevi se smatraju povoljnim i srećnim, dok se drugi izbegavaju i veruje se da donose lošu sreću.

Ipak, postoji tehnika koju možete koristiti da saznate svoj lični srećni broj koristeći kinesku numerologiju (Kua broj). Za to je potrebno samo poznavanje godine rođenja i vaš pol.

Počnite tako što ćete zapisati godinu rođenja na komad papira. Sada saberite poslednje dve cifre. Ako dobijete dvocifreni broj, sabirajte te cifre ponovo dok ne dobijete jednocifrenu.

Na primer, ako ste rođeni 1997. godine, dodajte 9 + 7 = 16. I onda 1 + 6 = 7.

Zatim, ako ste muškarac, oduzmite ovaj broj od 10. A ako ste žensko, dodajte ovome broj 5.

U poslednjem slučaju, ako dobijete dvocifreni broj, smanjite ga na jednocifren kao što je gore prikazano.

Na primer, ako ste muškarac i rođeni ste 1997. godine, vaš srećan broj je 10 – 7 = 3. Ali ako ste žensko, vaš srećni broj će biti 5 + 7 = 12, dalje smanjen na 1 + 2 = 3.

Evo značenja svakog srećnog broja prema kineskoj numerologiji

Kineski srećni broj 1

Broj jedan (yīIi) predstavlja „jedinstvo“ i „celinu“ u kineskoj numerologiji. Ako je vaš srećni broj 1, vi ste muški ili 'jang' tip osobe sa velikom snagom, strašću i nagonom. Korišćenje ovog broja doneće vam mnogo prosperiteta i uspeha.

Kineski srećni broj 2

Broj dva (èr Er) predstavlja „harmoniju“ i „udvostručavanje“ u kineskoj numerologiji. To je jedan od manjih srećnih brojeva priznatih u kineskoj kulturi pored 8, 6 i 9. Ako je vaš srećni broj 2, vi ste pojedinac tipa 'jin' i imate uravnoteženu i harmoničnu perspektivu života. Korišćenje ovog broja doneće vam sreću u partnerstvu i odnosima. Neka preduzeća uključuju ovu energiju tako što biraju ime koje se ponavlja, kao što je Bing Bing Dimsum.

Kineski srećni broj 3

Broj tri (sān San) predstavlja „mnogo“ i „stabilnost“ u kineskoj numerologiji. I pošto zvuči slično reči za „rođenje“, broj 3 se smatra srećnim za nove početke. Korišćenje ovog broja će vam doneti rast i obilje. Takođe je povezan sa energijom regeneracije. Samo izbegavajte da ga koristite za partnerstva i poklone jer to može da izazove „razdvajanje“.

Pixabay
 

Kineski srećni broj 4

Broj četiri (sì Si) se smatra nesrećnim i lošim brojem u kineskoj kulturi jer zvuči slično reči za „smrt“. Veruje se da donosi uništenje i propast pojedincu. Zbog toga, ako je vaš lični broj prema kineskoj numerologiji 4, najbolje je da ga izbegavate što je više moguće. Iako je u zapadnoj numerologiji 4 zapravo prilično dobar broj i predstavlja stabilnost i strukturu.

Kineski srećni broj 5

Broj pet (wǔ Vu) predstavlja „mene“ ili „ja“ u kineskoj numerologiji. Smatra se osnovom sveta kroz teoriju pet elemenata i bio je povezana sa carem u drevnim vremenima. Korišćenje ovog broja će doneti ravnotežu i ravnotežu u vaš život.

Kineski srećni broj 6

Broj šest (liù Liu) predstavlja „sreću“ i „glatko“ u kineskoj numerologiji. Ako je vaš srećni broj 6, obilje će lako teći u vaš život i život će nesmetano napredovati. Ljudi često koriste ovaj broj na tablicama svojih automobila i pokušavaju da dobiju telefonski broj sa šesticama koje se ponavljaju kako bi im olakšale život. Takođe se smatra povoljnim brojem za parove i kaže se da donosi harmoniju.

Kineski srećni broj 7

Broj sedam (qī Ki) predstavlja „misteriju“ i „svetost“ u kineskoj numerologiji. To je sjedinjenje jin-jang energije sa pet elemenata. Ali pošto je 7 takođe povezano sa mrtvima, obično se ne smatra srećnim brojem. Zanimljivo je da je 7 takođe duhovni broj u zapadnoj numerologiji. 

Pixabay
 

Kineski srećni broj 8

Broj osam (bā Ba) je najsrećniji broj u kineskoj numerologiji i povezan je sa uspehom, bogatstvom i izobiljem. Kod njij je to toliko značajno da su Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine počele 8. avgusta tačno 8 minuta i 8 sekundi posle 20 časova. Ako je vaš srećni broj 8, možete ga koristiti da poboljšate svoj prosperitet. Iz tog razloga se obično koristi u kućnim brojevima i preduzećima.

Kineski srećni broj 9

Broj devet (jiǔ Jiu) takođe predstavlja „večnost“ i „dugovečnost“ u kineskoj numerologiji. To je jedan od priznatih srećnih brojeva od davnina i razlog je što su carske haljine na sebi imale devet zmajeva, a zvanični sistem je podeljen na devet rangova. U današnje vreme, parovi vole da pošalju jedni drugima 9 ili 99 ruža na Dan zaljubljenih kako bi njihova veza bila večna. Korišćenje 9 ili ponavljanje 9 će vam doneti trajnu sreću i prosperitet prema kineskoj numerologiji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike