Stigao je mlad mesec u Vodoliji! Astrolog Kristina Ašković otkriva kako će uticati na vaš horoskopski znak

22.01.2023

18:04

0

Autor: 24sedam

Pred nama je period novih početaka, akcija, preduzetništva, entuzijazma...

Stigao je mlad mesec u Vodoliji! Astrolog Kristina Ašković otkriva kako će uticati na vaš horoskopski znak
Mlad mesec u Vodoliji - Copyright Pixabay

Mlad mesec je vreme kada se nov mesec formira i počinje novi ciklus mesečevih faza.

Predstoji nam povoljan trenutak za početak novih projekata i ciljeva koji se tiču ljudskih odnosa, društvenih i onlajn aktivnosti.

Svakog mladog meseca dobro je započeti nešto novo, usvojiti neku konstruktivnu naviku, postaviti nekoliko ličnih namera ili ciljeva za predstojećih mesec dana.

Na ono što želimo da jača i buja trebalo bi da stavimo fokus do punog meseca.

Recimo, ako želimo da započnemo dijetu, to ne treba da radimo u vreme mladog meseca, već je bolje fokusirati se na usvajanje zdravih životnih navika i kvalitetnu ishranu, te tek kada utabamo put novim navikama, sa energijom punog meseca krenuti i na neki strožiji dijetetski režim i učiniti čuda kako za svoje zdravlje tako i za kilograme, za samo mesec dana.

Ukoliko želite da skratite kosu, najbolje je to učiniti sada, sa početkom mladog meseca .

Mlad mesec u Vodoliji donosi vreme u kome će na testu biti vaša vera, ljubav i nada. Mnogi će osetiti unutrašnje konflikte kada je u pitanju odgovornst prema sebi i minuli način rada i života .

Sa novim mladim mesecom, hteli to ili ne, bićemo zahvaćeni nekom promenom

Više ništa neće moći po starom, a novi načini će ipak biti van domašaja, a događaji i ljudi će unositi previše stresa i odneće i ono malo strpljenja i živaca koje nam je ostalo nakon perioda retrogradnog Marsa i Merkura, upozorava astrolog Kristina Ašković.

Iako su loše vibracije prošle onog trenutka kada su ove dve planete krenule direktno, one i dalje prave loš aspekt, ometaju pozitivan uticaj jedne ka drugoj i zbog toga ćemo još malo morati da sačekamo da prodišemo i napravimo radikalne zaokrete i promene u svim oblastima života.

Pixabay
 

Mnogima će ovaj mlad mesec doneti promene na poslu, ili promene posla, raskide, separacije, pogotovo kada je emotivan život u pitanju, dosta mentalnih i psiholoških izazova, sukoba i nesporazuma, pogotovo kada je onlajn komunikacija u pitanju, ili bilo koja korespodencija putem novih tehnologija (bagovaće slanje mejlova, uplata, potvrda, onlajn kursevi, poslovni sastanci i slično).

Takođe, u ovom periodu biće osetljivog onlajn sadržaja, te na vreme povucite ručnu i obratite pažnju kojim i kakvim sadržajima se izlažete - cilj je da se sklonite od uznemiravanja, stresa, nervoze i nemira – ovo se posebno odnosi na online nasilje, govor mržnje, provokativne komentare na društvenim mrežama, pogotovo kada je u pitanju mlađa populacija.

Pixabay
 

Da bismo prebrodili ovaj turbulentan period koji najvaljuje mlad mesec u Vodoliji potrebno je da se okružimo svojim ljudima - ljudima sa istom misijom i pogledom na svet.

Ovaj period ma koliko bio frustrirajuć i izazovan, svakako je odličan za sve koji ne žele da ostanu na statusu quo. Ukoliko se ipak na to odlučite, možete trajno ugroziti vaše zdravlje.

Nesanica, pojačan adrenalin i anksioznost će svakako biti aktuelni sve do 23.1.2023, dok Merkur koji je krenuo direktivno 1.1, ne izađe iz svoje senke.

Dakle i dalje nećemo moći da sagledamo i shvatimo kuda smo krenuli i kuda idemo, lični unutrašnji kompas će svakako zakazati te mnoge ostaviti u potpunoj konfuziji. Baš kao i kroz Tamni Vilajet nije nam dato da vidimo i znamo istinu, međutim, oni koji budu prigrlili promene, ma kako one bolne bile, sačekaće svetlo na kraju tunela.

Pixabay
 

Noć je najtamnija pred svitanje, ali će se svetlo na kraju tunela vrlo brzo pokazati onima koji su spremni da idu napred u nov život i novu budućnost ma koliko su raskidi sa prošlošću teški i neminovni da bi se krenulo napred .

Ovo je period kada se ne preporučuje da ostanete pasivni pred izazovima, ali u akciju i rešavanje problema ne bi trebalo krenuti tankih nerava.

Ključna reč za ovaj period je strpljenje

Dakle smirenost kroz pravovremenu akciju, što će za mnoge od nas predstavljati pravu prečku na putu. Ako se odlučite na opciju kontinuiteta, strpljivosti kroz put koji vodi Tamni Vilajet obratite pažnju da strpljenje ne postane trpeljenje, te da na neprijatne i neugodne situacije ne reagujete pomirljivim prihvatanjem, već da ih menjate koliko god je to u vašoj moći. Pitanje je samo želite li, i koliko ste spremni na promenu.

Pred nama su Vetrovi Promene koji sa ovim mladim mesecom u Vodoliji nagovestavaju prelezak Plutona u znak Vodolije 23.3.2023.

Predstojeca dva meseca dobro je definisati želje i ciljeve i ovaj period iskoristiti da sagledate sve izazovne okolnosti koje će vam svakako biti lajtmotiv i tema za rešavanje tokom cele predstojeće godine. Nipošto nemojte odustati, od sebe, svojih snova i želja.

Unsplash
 

Mesec će napraviti i konjukcije sa timom planeta u Vodoliji - Suncem,Venerom i Saturnom i cela ta konfiguracija tj. volja i želja za novim okruženjem, životom, ili radikalno drugačijim načinom života (kako u ljubavi, tako u poslu i finansijama), će ipak biti blokirani od retro Urana u Biku koji je tu u padu, što govori o tome da će samo Prometejski tip čoveka, oni najhrabriji među nama svoja jedra podesiti ka Vetru Promene .

Preporuka je da od 21.1. do 23.1.2023 pustite Scorpions-e i čuvenu pesmu "Wind of changes" i inspiraciju pesmom, želje i snove sprovedete u delo tokom predstojeće godine.

Pexels
 

Da li će biti lako. Ne. Da biste premostili turbulentne periode i neočekivane situacije potrebno je da sebi obezbedite mir i sigurnost, ako niste u stanju da ove osobine prepoznate u bilo kome ko vas okružuje, zagledajte se u sebe, ispod gomile stresa, nervoze, ljutnje, nepravde koju ste pretrpeli ili još uvek podnosite ,postoji nukleus kosmičke svesti i vibracije za kojim bi trebalo da posegnete.

Nekada je lakše pustiti i krenuti dalje, nego držati se za prošlost koja ne vodi nikuda i sa kojom ne stižete nigde.

Na četiri znaka Zodijaka će najjače uticati

Ovaj period će biti najviše izazovan za Bikove, Lavove, Škorpije i Vodolije. Oprez po pitanju zdravlja i finansija.

Blizancima predstoji opasnost u saobraćaju dok vage mogu uživati u novoj ljubavi koju su upoznale preko društvenih mreža. Ovnovi će kao i uvek biti spremni k'o zapeta puška za akciju, samo što ovog puta brzopletost može skupoda ih košta. Rakovi i dalje osetljivi i u preboljevanju vrlo turbulentnog emotivnog perioda koji traje još od decembra, Device će ovaj period iskoristiti za godišnji odlazak lekaru i kupovinu vitamina i suplementa, dok će jedino Jarčevi, pored Riba, najbolje proći u ovom periodu. Jarčevi će dobiti poslovnu priliku koja se retko propušta dok će Ribe konačno izaći iz čaure i izolacije u kojoj su već duži vremenski period. A Strelčevi, oni menjaju život iz korena, pogotovo u emotivno partnerskim odnosima.

Ko bude imao veru u budućnost, on će lakše zagaziti u tu večnu reku promene zvanu Život.

Krilatica ovog mladog meseca i narednog perioda od mesec dana koji nam predstoji možemo opisati čuvenom rečenicom starogrčkog filozofa - "Sve teče,sve se menja" (Heraklit iz Efesa, peti vek p.n.e.)

Za više astroloških tekstova Kristine Ašković posetite Instagram i Facebook profile astrolira8.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike