Veliki godišnji horoskop za 2023. godinu: Astrolog Kristina Ašković za 24sedam otkriva koji znaci će proći kroz najveće promene

30.12.2022

17:08

0

Autor: 24sedam

Godina puna transformacija

Veliki godišnji horoskop za 2023. godinu: Astrolog Kristina Ašković za 24sedam otkriva koji znaci će proći kroz najveće promene
Veliki godišnji horoskop za 2023. godinu - Copyright Profimedia

Predstojeca godina je godina promena i napetosti. Stari svet, odnosi, poslovi, brakovi, veze - sve se ruši. Pravo pitanje je kako napetost i frustracije pretvoriti u akciju.

Da vidimo šta u tom smislu sleduje svakom horoskopskom znaku.

OVAN

Za Ovna je sam početak godine malo frustrirajući, ali taman dovoljno da ga životne okolnosti pokrenu na akciju i promenu. Izazovi su usmereni ka poslu, karijeri, promeni zanimanja...Budite oprezni jer zbog tvrdoglavog ponašanja i nesmotrenih reči možete ući u problem sa šefovima i nadređenima.

Kada su finansije u pitanju Jupiter će otvoriti mnoge opcije i mogućnosti, pogotovo na proleće i tokom jula meseca, te svako ko bude želeo da iskorači u privatni biznis može da se udruži sa dugogodišnjim prijateljem ili rođakom i poslovno i finansijski poentira u narednoj godini.

Ljubav Ovnovima neće biti u prvom planu, međutim svakako letnji period donosi pregrst avantura i afera što je posebno značajno za mlađu populaciju, a za starije koji su u mirnim vodama izuzetno su povoljna putovanja u cilju osveživanja romanse.

Kada je u pitanju zdravlje, obratite pažnju na visok pritisak i migrene.

BIK

Bik konačno nakon tri godine ulazi u jedan konstruktivan period, pa sve do juna nemojte sedeti skrštenih ruku i čekati na prilike da se dese. Pokrenite se malo i biće vam "ko umije njemu dvije". Izazovan period što se tiče zdravlja i partnerskih odnosa očekuje vas već od druge polovine juna i ceo jul, smirenje bure očekujte oko 10 avgusta.

Bikovi moraju da povedu racuna o štitnoj žlezdi i višku kilograma, kao i urednom načinu života. Za mnoge Bikove ova godina će doneti preseljenje, rešavanje stambenog pitanja i ulazak u bračne vode.

Pexels
 

BLIZANCI

Blizanci će nekako najlakše podneti narednu turbulentu godinu, svaki nezgodan aspekt njima će pružati novu šansu i ako se i neka vrata zatvore, univerzum će iza ćoska već otvoriti neku bolju opciju. Sve što su pokušali da urade, a nisu uspeli u 2022. uradiće u novoj godini.

Emotivni status će za većinu Blizanaca biti zadovoljavajući i partnerski odnosi će svakako naparedovati. Iskoristite godinu za dodatno učenje, edukaciju, za promenu posla. Kada su u  pitanju finansije možete očekivati značajan priliv novca tokom proleća. U tom smislu, situacija kreće na bolje već od sredine januara. Na zdravlje obratite paznju posebno ako ste imali bilo kakvu hroničnu tegobu može se očekivati i manji operativni zahvat, sa dobrim ishodom.

RAK

Rakovima će cele 2023. godine biti u fokusu partnerski, bračni odnosi i sređivanje imovinskih i porodična pitanja. Mnogima će se duge veze iznenada završiti, mnogi će se odlučiti na razvod i na život u većem porodičnom okruženju (povratak kod roditelja ili sl).

Takođe, nova godina je povoljna da rešite pitanja nasledstva, porodične imovine....Što se zdravlja tiče najosetljiviji će vam biti april i septembar - u pitanju je psihosomatika i preosetljivost koja može doneti nesanice i problem sa želucem. Međutim, godinu možete iskoristiti kao svojevrstan hiling i konačno sebe stavite na prvo mesto.

Pexels
 

LAV

Za Lavove sledi izazovan i turbulentan period koji ih već drma od druge polovine 2022. godine, ako ne i duže. Lavovi će u ovoj godini naučiti da se ne vezuju ni za šta i ni za koga, da je svaki uspeh prolazan, te da je najbolje da se okrenu sebi, umesto da vrednosti traže kroz publiku, javnost i apaluze.

Povoljan period za finansije, posao, poslovne kontakte je svakako tokom prva tri meseca nove godine. Takođe, letnji meseci, jun i jul obećavaju prosperitet i finisiranje obaveza i poslova koji se već dugo vuku. Većini Lavova ova godina će biti prilično izazovna kada su u pitanju bračni i partnerski odnosi, upamtite da je svaki kraj, zapravo početak nečeg novog i fenomenalnog. Većina Lavova mora da obrati pažnju na srce i kičmu. Unosite dosta tečnosti i praktikujte šetnje u prirodi.

Promo/Dragana Draganović
Astrolog Kristina Ašković

DEVICA

Device će konačno dočekati svojih pet minuta, posebno u drugoj polovini godine, a izuzetno povoljno će upamtiti maj, avgust i oktobar 2023. godine kao i sam početak godine, januar i februar, jer će poslovno i finansijski dominirati.

Ukoliko vučete neke zdravstvene probleme savetuje se režim ishrane i apsolutno bez alkohola i cigareta i već ste na pola puta ka zdravlju. Device koje će u ovoj godini morati na operaciju (žucna kesa, kamen u žučnoj kesi, problem sa želucem...) će sve to adekvatno i blagovremeno završiti, međutim poželjna je i promena životnih navika.

Što se ljubavi tiče, ona vam se svakako smeši, gde drugo nego na poslu.

RINA
 

VAGA

Za mnoge Vage naredna godina će doneti sudbinskog partnera, napredak u vezi i emotivnom statusu, a za mnoge i udaju, možda i trudnoću. Nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema neće biti sem u aprilu mesecu koji može da donese prehlade i problem sa urogenitalnim trkatom - što je Vagama već dobro poznato.

Što se tiče posla i finansija, problem može da se pojavi početkom ove godine, u aprilu, ali i krajem 2023. godine. Apsolutno savetujem promenu posla ili otkaz, dugoročno će vam se isplatiti, iako vam opcija trenutno izgleda kao nešto što ćete moći da hendlujete i izgurate, sa druge strane Vage bi u narednoj godini trebalo fokus da stave na partnerske odnose i finansije.

ŠKORPIJA

Škorpije konačno izlaze iz tantalovih muka koje su u njihovom životu bile prisutne poslednje dve i po godine. Za sve koji su u stabilnim i kvalitetnim vezama sledi brak i krunisanje dugovečne ljubavi. Mnoge Škorpije će se odlučiti na majčinstvo, a one mlađe će otkriti kreativne talente i hobije od kojih će jako lepo moći da rade i zarade.

Međutim, da stvari nisu idealne najavljuju Pluton i Mars te se može pojaviti porodična problematika ili briga o starijim članovima porodice. Kada je posao u pitanju nastavite dalje u smeru u kom idete. Postoji mogućnost da vas neki klijenti ili poslovni partneri napuste, ali svakako ćete već imati plan B i godinu završiti u pozitivnom balansu. Što se zdravlja tiče, redovno kontrolišite urogenitalni trakt i mladeže.

Pexels
 

STRELAC 

Strelčevima naredna godina donosi faktički istu problematiku koju su mučili u prethodnoj godini, pogotovo sam kraj 2022. Svi ti problem će se preneti u novu godinu.

Dakle, mnogo je izazova po pitanju braka, partnerskih odnosa, čak i poslovnih kontakata. Iako vam je prethodna godina mogla doneti poslovno unapređenje, putovanja i razvoj biznisa, obratite pažnju da se ne zarobite u posao, postoji opasnost od burn out-a.

Povedite računa o svom zdravlju, jer je potrebno da što više vremena provodite u prirodi i van kancelarije. Većina Strelčeva će biti vrlo posvećena porodici te će provoditi više vremena sa decom. Međutim, ono što za mnoge Strelčeve i dalje ostaje otvoreno pitanje slobode, razvoda, partnerskih odnosa, poslednji je voz da po tom pitanju nesto reše. Idealan period za to je leto, jul i avgust mesec, ukoliko se i taj voz propusti, sleduje im depresija, iscrpljenost, praznina, što naravno može biti kompenzovano izlascima, društvom, putovanjima...

Da bi vam u život došlo nešto novo, kvalitetno i dugoročno, potrebno je napustiti stare luke. Ukoliko nešto ne promenite, ne očekujte da će vam univerzum poslati sa neba ćoveka ili ženu života. Potrebno je ići u susret sudbini. Finansije izuzetno dobre, na pomolu su novi projekti, radni modeli, napredovanje, ali čuvajte se preteranog rada i stresa u zatvorenom prostoru.

Pexels
 

JARAC

Jaračevi su već krenuli u duboku transformaciju. Nastaviće dalje započeto u 2022. godini, posebno finansije, poslovne projekte, otvaranje firmi, pokretanje privatnih i porodičnih biznisa.

Iznenadna selidba ili opcija kupovine nekretnine su na vidiku, ali i gubitak jednog od roditelja ili važne porodične figure. Sam kraj aprila može doneti porodične trzavice, međutim, već u drugoj polovini maja sve će se stabilizovati.

Za većinu Jarčeva leto će doneti neplanirane troškove i finansijske izdatke, međutim do kraja godine vratićete staru slavu i biti u priličnom suficitu. Mirna luka što se tiče porodice, porodičnih odnosa i svih Jarčeva koji su dugo u braku ili u dugoj vezi. Razmirice i nesuglasice su iza vas i u ovoj godini stavite fokus na karijeru i poslovno napredovanje.

Kada je zdravlje u pitanju, obratite pažnju na zube, kičmu i kolena, koja mogu biti ugrožena kod onih koji imaju predispoziciju za to.

VODOLIJA

Kada su u pitanju Vodolije, ovo je godina velikih promena, ne nužno kao posledica pozitivnih dešavanja, ali nekada nas izazovi, razlazi, rastanci, odlasci, preseljenja, otkazi, zdravstveni problemi nateraju da život menjamo iz korena. Ono što će Vodolijama dati vetar u leđa su prva tri meseca 2023. godine, međutim to će ih samo uljuljkati u ideji da će se sve završiti dobro i da će sudbina kako je donela problem, tako isti i rešiti, međutim nije uvek tako.

Velika većina Vodolija nakon oluje koja kreće krajem marta, a završava se tek u oktobru, neće više biti ista. Oluje i služe tome da se potpuno promenimo iznutra, a promenu iznutra prati i promena spoljnih okolnosti, očekujte olakšanje i rešenje problema tek krajem godine, odnosno krajem jeseni. Do tada, u zavisnosti od ličnog horoskopa očekujte izazove po pitanju zdravlja, braka, posla, finansija..

Pixabay
 

RIBE

Da li će Ribe oluju i godinu punu izazova i promena prespavati? Čini se da je tako. Ribe se uvek povuku, sklone i sačekaju da uragani prođu. Ono što svakako Ribama sleduje, u pozitivnom smislu, jesu finansije koje će se već od nove godine skoro pa duplirati, a u drugoj polovini godine možete jako lepo zaraditi od nekog hobija ili kreativnog posla. Mnoge Ribe će hobi pretvoriti u primarni posao.

Izazovno za zdravje biće vam celo leto, teško ćete podneti vrućine, te stoga obavezno obratite pažnju na ishranu i skonite se negde na odmor u mirne i prijatnije krajeve. Sve Ribe koje budu našle bazu u svom malom, ličnom mikrosvetu, uspeće samo najlepše i najkonstruktivnije da dobiju iz ove 2023. godine. Jedina ahilova peta je da će mnoge Ribe okončati neka dugogodišnja prijateljstva, bez opcije pomirenja.

Zadatak za Ribe u ovoj godini je da postanu više svesne sebe, svojih potreba, mana, kvaliteta, te da budu hrabrije u smislu izražavanja onoga što žele. Samostalnost i prihvatanje odgovornosti za svoje odluke i životne izbore mogu doprineti sazrevanju i realizaciji dugogodišnjih životnih želja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike