Retrogradni Merkur do 18. januara pravi emotivnu zbrku: Mnoge stare ljubavi vraćaju se u prvi plan

04.01.2023

12:04

0

Autor: 24sedam

Laknuće nam negde oko Bogojavljenja, kaže za 24sedam astrolog Kristina Ašković

Retrogradni Merkur do 18. januara pravi emotivnu zbrku: Mnoge stare ljubavi vraćaju se u prvi plan
Retrogradni Merkur vraća u prvi plan bivše ljubavi - Copyright Unsplash

Retrogradni Merkur u Jarcu počeo je 29. decembra 2022. godine i trajaće do 18. januara 2023. kada ponovo kreće direktrno.

Osim uobičajenih peripetija koje donosi u vezi sa planovima, dogovorima, potpisima, ugovorima, putovanjima, posebno je značajno što je ovaj retro Merkur u konjunkciji sa planetom ljubavi Venerom, baš u znaku Jarca.

Aktuelne će biti sve stvari koje je potrebno ponovo revidirati, proveriti, završiti, popraviti... Sve bivše ili stare ljubavi dolaze na dnevni red u ovom periodu.

Freepik
 

Obratite pažnju koja kuća vam pada u znak Jarca jer će vam to polje u ovom periodu biti vrlo aktivno i povoljno za rešavanje izazova i problema koji se vuku već duže vreme.

Ono što je sigurno i izvesno za većinu nas pogotovo za zemljane znakove - Bika, Devicu, Jarca, apsolutno je jačanje ljubavi koja već dugo traje, vraćanje staroj ljubavi, izmirenje, zaljubljivanje u dugogodišnjeg prijatelja.

Pixabay
 

Vatreni znaci - Ovan, Lav i Strelac će više u ovom periodu biti fokusirani na karijerno napredovanje. Dodatni prihod novca može doći kroz bilo koji kreativan rad ili umetnost, kao i kroz sve ono što ste pokušali da završite, a niste uspeli do kraja 2022. godine.

Vazdušni znaci - Blizanci, Vage i Vodolije treba da porade na svom psihičkom zdravlju, da reorganizuju svoje svakodnevno vreme, više da se posvete sebi, da odmore i smanje stres.

Profimedia
 

Vodeni znaci - Rakovi, Škorpije i Ribe imaju vrlo produktivan period i ono što su dugo odlagali, posebno u emotivnim odnosima, konačno dolazi na red, te ono o čemu se dugo ćutalo i preko čega se često prelazilo u želji da se sačuva veza i mir, isplivava na površinu, pa će inače introvertni vodeni znaci hrabro reći sve što im leži na duši, zauzeće se za sebe, a mnogima stoji lep kraći put sa partnerom u cilju izmirenja.

U svakom slučaju ovo je definitivno idealan trenutak da obnovite romansu sa voljenom osobom ili se iznova zaljubite u bivšu ljubav.

Profimedia
 

Ovaj put je važno vratiti se u sve što je proslo(st), u sav pređeni put u koji ste uložili mnogo, u bilo kojoj oblasti koja vam je bolna tačka u ovom periodu, savetuje astrolog Kristina Ašković.

Iznad svega, bitno je da oprostite, pre svega sebi, svaku situaciju u kojoj ste ispali naivni, lakoverni, gde god da ste bili obmanuti ili ozbiljno prevareni i nasamareni.

Kada se iskreno osvrnete na prošlost, priznajte sebi zablude i greške. Oprostite, bilo bi dobro i sebi i drugima, konačno otpusitte prošlost i povrede, te sa direktnim Merkurom krenite dalje napred u život, sa jednim višim kvalitetom i zadovoljstvom u sebi .

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike