Vozači, obratite pažnju! Doneta nova odluka o tehničkom pregledu i registraciji automobila

08.06.2021

21:45

0

Autor: M.Vu

Građani će i nakon 5. jula po nepromenjenim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je danas Agencija za bezbednost saobraćaja

Profimedia

Građani će i nakon 5. jula po nepromenjenim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je danas Agencija za bezbednost saobraćaja, pošto je primena novog pravilnika, koji je trebalo da stupi na snagu, odložena za dve godine.

„Primena odredbi iz Pravilnika koje se odnose na kočnice, na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova (merenje izduvne emisije, obaveznost posedovanja katalizatora) i druge biće odložene na period od najmanje dve godine“, navela je Agencija.

Kako navode, izmene i dopune Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, omogućiće građanima da i dalje registruju vozila pod nepromenjenim uslovima.

„Uočeni problemi u primeni pojedinih odredbi Pravilnika uticali bi da veliki broj vozila ne ispuni uslove koji se zahtevaju na tehničkom pregledu, a čija bi primena počela 5. jula 2021. godine“, saopštila je Agencija.

Pročitajte još:

Pravilnik je, podsećaju, donet 2012. godine i u nadležnosti je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Podsećaju i da je u toku 2021. formirana radna grupa koja je trebalo da unese izmene i dopune u Pravilnik, te da su u radnoj grupi predstavnici Ministarstva, Uprave saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja, beogradskog Mašinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Centra za motorna vozila Auto-moto saveza Srbije, prenosi Tanjug.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti