Koliko nas košta najluđa noć u godini i šta se najviše isplati: Raspon cena neverovatan!

20.12.2021

20:00

0

Pored ulaznica ne smemo zaboraviti na kovid propusnice koje će ove godine biti obavezne da biste novogodišnju noć proslavili u nekom restoranu, hotelu ili diskoteci

Koliko nas košta najluđa noć u godini i šta se najviše isplati: Raspon cena neverovatan!
Nova Godina Doček - Copyright Foto: Pixabay

Ugostitelji su uveliko istakli svoje ponude za proslavu Nove godine i pozvali svoje goste što zvučnijim imenima koja će nastupati u ponoć, ali i bogatim menijem jela i pića. 

U zavisnosti od ponude, veliki je i raspon cena pa se tako za rezervaciju mesta u najluđoj noći u Beogradu može izdvojiti od svega 10 evra po osobi, do 250 evra.

Foto: Printscreen
 

Ukoliko želite da novu godinu dočekate u nekom od luksuznih hotela uz poznate pevače i pevačice potrebno je da izdvojite od 50 do 250 evra. Kada je reč o klubovima u kojima će atmosferu praviti di-džejevi, cene su nešto pristupačnije, ali u većem broju uključuju samo ulaznicu. U poznatim beogradskim kafanama, cene su oko 50 evra i uključuju ulaznicu i neograničenu konzumaciju pića.

Neke diskoteke su već odlučile i za organizaciju dnevnih žurki za koje se neće naplaćivati ulaz, već samo piće.

Ipak, pored ulaznica ne smemo zaboraviti na kovid propusnice koje će ove godine biti obavezne da biste novogodišnju noć proslavili u nekom restoranu, hotelu ili diskoteci.

Činjenica jeste da struka još uvek nije odobrila proslave Nove godine i da postoji mogućnost da slavlje bude otkazano, ali i gosti i ugostitelji gaje nadu da će proslava biti i da će neki moći dobro da potroše, a neki dobro da zarade.

Najskuplja je rezervacija u jednom od prestoničkih restorana, a ona iznosi 250 evra. U cenu je uračunato piće i, kako navode, bogata večera, a goste će zabavljati pevačica Marina Tadić.

Doček Nove 2022. godine biće organizovan i od strane grada Beograda, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Okupljene ispred Narodne Skupštine, u Novu Godinu će uvesti Marija Šerifović, Sara Jovanović i Jelena Karleuša.

Koliko trošimo na garderobu, pod uslovom da većinu stvari već imamo?

Što se tiče garderobe za novogodišnju proslavu, dame će morati da izdvoje minimum oko 9.500 dinara i to ukoliko ne budu kupovale nakit, veš i kaput ili jaknu.

Za nešto skuplju varijantu, a opet u granicama "normale" biće im potrebno oko 26.500 dinara, a za luksuznu garderobu možete potrošiti i više hiljada evra.

Muškarci koji žele skromniju toaletu, a da izgledaju elegantno, moraće da potroše blizu 11.000 dinara dok će ih skuplja varijanta koštati oko 21.000 dinara. Međutim, ako žele luksuz, biće im potrebno od 1.000 evra pa naviše.

Žene

haljina 4.000 do 6.000 dinara
cipele 3.000 do 10.000 dinara
hulahopke - 500 dinara
sako - 4.000 do 6.000 dinara
blejzer - 2.000 do 4.000 dinara

Muškarci

sako - 4.000 do 7.000 dinara
pantalone - 2.000 do 4.000 dinara
košulja - 2.500 do 4.000 dinara
cipele - 2.500 do 6.000 dinara
čarape - 200

Doček na planinama

Sam doček Nove godine, ali i boravak na mnogim planinskim destinacijama, u jeku sezone, papreno će biti plaćen.

Cena smeštaja za dve osobe u periodu od 30. decembra do 1. januara zavisi od planine, udaljenosti od planinskog centra i opremljenosti apartmana. Većina smeštajnih objekata već sada je rezervisana za taj period.

Kopaonik

Mnogi se odlučuju da zimuju, ali i da dočekaju Novu godinu na Kopaoniku. Oni koji odluče da borave baš na ovoj planini, u zavisnosti od izbora, smeštaj će platiti u proseku od 150 do 600 evra.

Iznajmljivanje dvokrevetnog apartmana na dve noći za dve osobe košta oko 150 evra. Najskuplje je noćenje u hotelu sa četiti zvezdice, od 600 evra. U ovu cenu uključen je doručak kao i besplatno korišćenje spa centra.

Foto :24sedam/Goran Sivački
 

Ko bude želeo da prođe znatno povoljnije to može učiniti rezervacijom smeštaja u okolini Kopaonika po ceni od 35 evra.

Takođe, ko želi da dočeka 2022. godinu u hotelu na Kopaoniku, uz Lepu Brenu, moraće za to zadovoljstvo da izdvoji najmanje 240 evra. To je promo cena ulaznica, čiji je kontingent ograničen, što znači da će one koštati još više kako se bliži 31. decembar.

Zlatibor

Zlatibor možda nije idealna destinacija za zimovanje i skijanje, ali je svakako najposećenija kad je u pitanju dobar provod, pogotovo oko novogodišnje noći. Raspon cena za smeštaj ide od 130 do čak 880 evra za dve osobe, u udarnom periodu.

Najjeftini smeštaj, udaljen je oko 1 kilometar od centra, a raspolaže sa dva kauča na razvlačenje.

U Zlatiborskom okrugu, ali znatno dalje od samog centra Zlatibora, apartmani se nude po dosta nižim cenama, od 35 evra.

RINA
 

Za iznajmljivanje apartamana od 880 evra na dve noći, korisniku je na raspolaganju besplatan parking, terasa i pogled na planinu. U ovu cenu ne ulazi doručak, a boravišne takse se dodatno naplaćuju.

Jedna rezervacija dočeka Nove Godine na Zlatiboru, u prestižnom hotelu sa četiri zvezdice, košta od 120 evra. Goste hotela u novogodišnjoj noći zabavljaće Ivana Selakov, a čekaće ih piće dobrodošlice i večera.

Divčibare

Divčibare izgleda dobijaju titulu najposećenije planine za doček 2022. godine, jer je prema podacima sa Booking-a, već skoro sve rezervisano za novogodišnju noć.

Među smeštajem koji je preostao raspon cene je od oko 50 do 450 evra. Najskuplji smeštaj na sajtu Booking.com košta upravo 450 evra, a korisnicima je na raspolaganju vila od 300 kvadrata.

Doček u krugu porodice

Ako ste planirali da doček 2022. godine provedete u krugu porodice uz večeru i vino potrebno vam je dobro raspoloženje i kulinarske sposobnosti.

Kao najčešće jelo kod nas izdvaja se dobro pečenje i krompir, domaći hleb i ruska salata, a za dezert predlažemo praznični kolač Panetone koji se pravi u vreme Božića i oko Nove godine i jedna je od omiljenih zimskih poslastica.

Za ovakvu bogatu večeru za četiri osobe i flašu vina biće vam potrebno oko 7000 dinara, i to ako većinu potrebnih sastojaka već nemate kod kuće.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike