Davio učenika zbog nenapisanog domaćeg zadatka?! "Uhvatio je mog sina za vrat i stezao ga pred svima"

20.12.2021

10:56

0

Svoju pismenu izjavu nastavnik je već dostavio i on negira da je rukama hvatao đaka za vrat

Davio učenika zbog nenapisanog domaćeg zadatka?! "Uhvatio je mog sina za vrat i stezao ga pred svima"
dete šamar - Copyright Pixabay

Novi slučaj navodnog zlostavljanja u školi prijavljen je u petak u Novoj Varoši. Kako prenose mediji, M.B., iz Rutoša, prijavio je nastavnika istorije u osnovnoj školi, jer je davio njegovog sina na sred časa.

On očekuje, od škole, policije i tužilaštva da preduzmu sve zakonom propisane mere protiv nastavnika i najavljuje privatnu tužbu.

- Uhvatio je šakama mog sina za vrat i stezao ga, potom i gurnuo. Dete je doživelo pravu traumu – ovo su reči oca sedmaka iz škole u Radoinji, koji je izneo ozbiljne optužbe na račun nastavnika istorije u toj školi.

- Očekujem reakciju škole, policije i tužilaštva, zahtevam da preduzmu sve potrebne mere protiv nastavnika, kojeg ću i ja privatno tužiti i goniti dok stvari ne isteram na čistac, da se ovako nešto više ne bi nikada dogodilo nijednom detetu – kaže revoltirani otac.

M.B. kaže da je njegov sin na putu ka školi pao i povredio nogu, te da je na čas istorije došao bez napisanog domaćeg zadatka.

Prema nezvaničnim saznanjima u školi je protiv nastavnika pokrenut disciplinski postupak zbog prijave učenika, ali će se tek uvrditi šta se tačno dogodilo na času istorije pošto đaci daju izjave u prisustvu roditelja. Svoju pismenu izjavu nastavnik je već dostavio i on negira da je rukama hvatao đaka za vrat.

Takođe, radnici Centar za socijalni rad u Novoj Varoši obići će školu u Radoinji i o događaju od petka razgovarati sa učenicima, obaveštena je i prosvetna inspekcija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike