Detaljna prognoza! Srbiju čeka vremenska klackalica, iz debelog minusa u visoki plus: Posle Svetog Nikole totalni obrt!

17.12.2021

13:51

0

Narednih nekoliko dana u Srbiji će i dalje biti hladno, ali se od četvrtka očekuje potpuni obrt.

Detaljna prognoza! Srbiju čeka vremenska klackalica, iz debelog minusa u visoki plus: Posle Svetog Nikole totalni obrt!
rakovica sneg zima foto jsj (4) - Copyright 24sedam/J.S.J.

U toku današnjeg dana očekuje se susnežica i sneg u Beogradu, dok će u južnijim delovima zemlje biti snega, kaže za 24sedam meterolog Ivan Ristić.

On kaže da će sutra biti slično vreme i veoma hladno, ali već u nedelju će padavine stati i temperatura bi mogla da budu do pet stepeni Celzijusa.

- U ponedeljak se očekuje novo naoblačenje sa kišom i susnežicom, a krajem dana sa slabim snegom. Između ponedeljka i utorka temperatura će biti u osetnijem padu pa bi u utorak ujutru moglo doći do mraza. Maksimalna temperatura će biti dva stepena - rekao je Ristić.

U sredu ujutru isto će biti mraza a maksimalna temperatura će biti do tri stepena. A onda će uslediti totalni vremenski obrt.

- Od četvrtka dolazi do promene vremena i prodora toplog vazduha sa zapada i jugozapada. To će dovesti do toga da će za onaj tamo vikend temperature biti čak i preko 10 stepeni. Doći će do topljenja snega u nižim, a delimično i u višim predelima jer će početi da duva "jugo". Takvo vreme će biti do Nove godine otprilike - objasnio je Ristić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike