Jel' se i dalje ŠAITE?

10.12.2021

19:02

2

Bogdan Ilić se često hvali koeficijentom inteligencije koji iznosi 200. Šteta, ne ume da ga koristi, i šteta, zauvek će ostati upamćen kao "onaj lik koji je psihički zlostavljao svoju koleginicu, koja je, dve godine kasnije, izvršila samoubistvo"

Jel' se i dalje ŠAITE?
baka prase - Copyright 24sedam/Facebook

„Ubi me prejaka reč." Davnih dana, veliki Branko Miljković napisao je ovu rečenicu u jednoj od svojih najlepših pesama. Znate li uopšte ko je Branko Miljković, ili vam poezija bez autotjuna i kurvi nije dovoljno kul? Možda nema ni taj neki vajb, pa uz ovakve tekstove ne može da ide gas. Učite li išta u životu, osim kako da postanete mali primitivci? I, najvažnije - uče li vas roditelji ičemu? Uče li vas da budete ljudi, ili vas je dojila ulica?

Kao grom iz vedra neba, juče je osvanula vest da je mlada jutjuberka i influenserka Kristina Kika Đukić sebi oduzela život. Zamisli, imaš 21 godinu i život pred sobom, a ti odlučiš da je dosta i da više ne želiš da budeš na ovom svetu! Ne mogu a da se ne zapitam koliko je taj svet za nju bio ružan, strašan, bolan i surov, kada je, iznad njega, odabrala tamu i nepoznato. Kada je odabrala nepovrat.

Za ovo dete sam prvi put čula 2019. godine. Interneti je nisu vadili iz usta. Ona i Baka Prase su ušli u sukob. Odmah da vam kažem, nije važno ko ga je, i iz kog razloga, započeo. Znam da sam bila zgrožena kako akcijom, tako i reakcijom malog Bake Praseta. Kažem malog, jer utisak koji sam stekla, silom prilika, prateći njegov rad, govori da, kakav god pseudonim sebi dao, Bogdan Ilić nije ništa drugo do duboko isfrustrirano i nesrećno biće, čija jedina moć jeste da se iživljava nad slabijima od sebe. Slabijima u svakom smislu. Znate, nismo svi rođeni mentalno neoborivi i nemamo svi tu sposobnost da uvrede, ružne reči, prozivke, etiketiranje, pa i targetiranje, otresemo s ramena. Nemamo, pogotovo ne ako to, kako čujem, traje godinama.

Potpuno sam sigurna da mali Ilić nije jedini koji je ovoj devojci upućivao ružne reči i nazivao je pogrdnim imenima, ali sam, takođe, potpuno sigurna da je Ilić jedini koji joj je svoje vreme i „kreativnost“ posvetio u tolikoj meri da je čak snimio i pesmu koja je sinoć, nakon dve i po godine, obrisana sa YouTube platforme.

Ruku na srce, u ovoj jezivoj pesmi Kikino ime nijednom nije izgovoreno. Međutim, svi su znali. Svi su znali da su reči "Jadna mala ona samo kuka ej, jadan kanal to je sramota bruka ej, nema sadržaja bez moga..." posvećene upravo, u tom trenutku, 19-godišnjoj Kiki, i svima je bilo smešno, jer svi su se samo šaili. Komentari, kako ispod videa za tu pesmu, tako i ispod njenih videa na YouTube-u, konstantno su se nizali i ne zna se koji je bio jeziviji. Želeli su joj propast, bolest, sve najgore, smrt. Nazivali su je prostitutkom, lažovom i prevarantom. Baka je kul, ona je jadnica koja bi samo da bude poznata. Srećom, Baka ju je "rrrešio". Tako je, otprilike, glasio svaki drugi komentar koji sam ja sada upakovala u novogodišnji papir i stavila mu mašnicu, jer pisati o ovoj temi, verujte, nije ni najmanje lako. Gomila malih ljudi, sledbenika ovog malog čoveka, dala je sebi za pravo da odluči da neko zaslužuje da umre.

Da vas pitam, jel' vam sada smešno i jel' se još uvek ŠAITE?

Stvari su se, nakon nekoliko meseci, primirile. Međutim, Ilić je stilski nastavio da "briljira", pa je, u međuvremenu, njegova nova žrtva postao mladi i perspektivan producent Mihajlo Veruović, koga svi znate pod pseudonimom Vojaž. Baka se, pored glasovnih (ne)mogućnosti, dotakao i fizičkog izgleda mlađanog Veruovića, pa je tako nastao novi hit "Blamage". I, pogodite šta? Svi su ga pevali! Srećom, Vojaž je bio iznad toga, nikada nije želeo da se upusti u raspravu sa Ilićem, a godinu i po kasnije je jedan od najtraženijih producenata i artista.

Bogdan Ilić se često hvali koeficijentom inteligencije koji iznosi 200. Šteta, ne ume da ga koristi, i šteta, zauvek će ostati upamćen kao "onaj lik koji je psihički zlostavljao svoju koleginicu, koja je, dve godine kasnije, izvršila samoubistvo". Pokušavši da se "opere", Baka je sinoć obrisao sramnu pesmu sa YouTube-a, a na svom Instagram storiju je, između ostalog, napisao i da su on i Kika u međuvremenu postali prijatelji, kao i to da su njemu, među prvima, javili da je ova mlada devojka sebi oduzela život, ali da on neće biti taj koji će nam saopštiti razloge, iako ih zna. Bogdan je, te noći, u sredu na četvrtak, nekoliko sati nakon smrti ove devojke, takođe preko Instagram storija izrazio zabrinutost da je njegova devojka možda trudna, jer ga on "nije izvadio na vreme". 

Ilićev otac je neko vreme takođe bio u centru pažnje, s obzirom na to da je sveštenik. Čak se više puta, baš kao i Ilićeva majka, pojavljivao u njegovim videima, u kojima se jeste nazirala mrva sramote zbog svega što njegov sin radi, pa je, u nekoliko navrata, pao i prekor, no, očigledno su ovi, odavno odrasli ljudi, sa roditeljskog puta skrenuli. Moje saučešće. Saučestvujem u bolu roditelja ovog čoveka, jer ako ono što u ovom trenutku oni osećaju nije najdublja, iskonska bol, onda ne postoji ni tračak nade. Tračak nade da će početi da se bave svojim detetom, da će ga vaspitavati i da novac neće biti taj koji diktira ko u kući sme da tresne šakom.

Da se razumemo, nisam ja ovde sišla sa neba kao božji izaslanik koji nikada u životu nije nekoga uvredio, ili bio uvređen. Ali moji roditelji su se bavili mnome, učili me šta se sme a šta ne. Šta je u redu, a šta je neprihvatljivo. I uvek su insistirali na tome da je škola iznad svega. A kad smo već kod škole, kako to da Baka Prase, sa IQ-om 200, nije uspeo da upiše Muzičku akademiju? Kakav blam! Kakav mali jadnik! Vidi paćenika, nije položio običan prijemni! Pa, zna se da ih samo retardi ne prolaze! Ovo su reči koje bi Bogan Ilić, verujem, iskoristio protiv prve osobe koja mu zapadne za oko. Verujem da će internet ponovo ekspolodirati od komentara, ovoga puta upućenih Baki Prasetu. Priliku ću iskoristiti i ja, i to da se obratim njemu i njegovom tati, koji važi za uglednog čoveka (mada ugled nikako ne čini jedna funkcija, pa makar i božja).

Bogdane, ako su ti potrebni zagrljaj, podrška ili običan razgovor - evo, tu sam. Ako duboko u sebi patiš, iz bilo kog razloga, a godinama o tome ćutiš i "ventil" pronalaziš u ponižavanju drugih - to nije rešenje. Ako ne znaš kako da istreseš bes, dođi da sviramo, odličan si muzičar, ali, za ime sveta, Bogdane, prekini više da omalovažavaš druge i nanosiš nepovratnu psihičku bol i patnju. Niko, ali apsolutno niko na ovom svetu nema pravo na tako nešto, a ponajmanje ne ti koji si toliko mali. Verujem da ti naredni period neće biti ni najmanje lak i sigurna sam da, koliko god tvoja dela bila strašna, ne zaslužuješ da prolaziš kroz pakao koji je, pretpostavljam, već počeo u vidu komentara. Međutim, ono što ti definitivno zaslužuješ jeste da tvoj otac primeni onu da je batina iz raja izašla, ne bi li konačno obavio ono što bi trebalo da bude posao svakog roditelja - da od svog deteta napravi čoveka. Sada si samo izgubljena mrva, sa gomilom novca koji je, ipak, samo papir koji neko tamo štampa. Kupićeš lepe stvari, ali ćeš i dalje biti usamljen, jer čak i ako kupiš prijatelje, verujem da si svestan toga da će oni biti tu samo dok tog novca ima. I taj novac nikako nije nešto što će ostati iza nas, ali hoće naša dela, kao i putevi koje smo, za života, raskrčili, a čini mi se da se ti Bako nalaziš na raskrsnici života i da ti je potrebna pomoć da je pređeš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike