Koliko košta dečja radost? Za novogodišnje paketiće roditeljima iz džepa i do 20.000 dinara!

02.12.2021

07:00

0

Proverili smo kako se kreću cene paketića, ali i koliko košta angažovanje Deda Mraza

Koliko košta dečja radost? Za novogodišnje paketiće roditeljima iz džepa i do 20.000 dinara!
novogodisnji pokloni profimedia-0305916648 - Copyright Profimedia

Nova godina jeste trenutak kada jedni druge darujemo, a najmlađi su uvek prvi na spisku za poklone. Bilo da kupujete već spremne paketiće za klince ili ih sami pravite ne gine vam trošak. Oni roditelji koji imaju sreću da od firme dobiju vaučer za kupovinu igračaka su u nešto povoljnijoj situaciji, jer bar za svoju decu ne moraju da daju novac direktno iz svog džepa, ali zato za mališane u familiji moraju da se "otvore".

Da bi doživljaj bio potpun, tu su i Deda Mrazevi koji stižu na kućnu adresu i tokom 30-40 minuta zabavljaju decu.

Proverili smo kako se kreću cene paketića, ali i koliko košta angažovanje Deda Mraza.

Naime, ukoliko se odlučite za kupovinu jednostavnijeg paketića, koji u sebi sadrži jednu igračku i slatkiše, morate da izdvojite najmanje 1.000 dinara. Naravno, za taj novac ne možete očekivati "luksuznu igračku" niti uvozne slatkiše. 

Pixabay
 

Ako sami pravite novogodišnji paketić i birate neke od igračaka iz popularnih dečjih radnji, pa još ako su u pitanju lutke i likovi iz crtanih filmova ili iz neke od reklama koje se neprestano vrte na dečjim TV kanalima, onda ćete morati da izdvojite ozbiljan novac. 

Na primer, ako želite da devojčici poklonite lutku (a one obično žele one koje plaču i viču "mama"), moraćete da izdvojite čak 7.000 dinara. Uz to, naravno, idu i slatkiši, koji mogu da koštaju oko 1.500 dinara. Recimo, dve strane čokolade od po 100 grama koštaće vas oko 300 dinara, a nećete mnogo bolje proći ni ako uzmete neku domaću kvalitetniju čokoladu.

Profimedia
 

Ukoliko u paketić stavite i jedno čokoladno jaje sa igračkom, to će iznositi dodatnih 120 dinara. Velike kese smokija, štapića i dva dečja sokića koštaće 440 dinara.

Što se tiče neizostavnih bombona, što običnih, što gumenih, računajte da ćete za nekoliko kesica morati da izdvojite još 630 dinara. I kada svemu tome dodate još 360 dinara za veću kutiju keksa...

Računica je laka - 8.700 dinara za pristojan poklon. Međutim, ako biste morali da obradujete troje ili četvoro dece u familiji, onda je to već oko 25.000 dinara. Nije malo, priznaćete.

Za one koji požele nešto ozbijniji poklon, kao što su lego kocke, potrebno je izdvojiti od 2.000 dinara za najmanji do 24.000 dinara za veliki set. Ni društvene igre ne kaskaju mnogo za cenama lega - za neke je potrebno izdvojiti i do 7.000 dinara.

Ukoliko imate dilemu šta da kupite, možda je najbolja opcija uzeti neki muzički instrument. Igračke instrumenti koštaju oko 1.000 dinara, a za oko 5.000 dinara možete kupiti neki sintisajzer. Ono što je dobro jeste što taj instrument deca mogu koristiti na časovima muzičkog kada krenu u školu.

Ovo su cene:


Igračke za devojčice:

Lutke - od 1.000 do 6.000 dinara

Električne lutke - od 4.000 do 9.000 dinara

Set za devojčice - od 2.000 do 5.000 dinara

Igračke za dečake:

Automobili - od 2.000 do 3.000 dinara

Akcione figure - od 500 do 6.000 dinara

Pištolji - od 500 do 6.000 dinara.

Univerzalne igračke:

Muzički instrumenti - od 1.000 do 5.000 dinara

Društvene igre - od 800 do 2.500 dinara

Kockice - od 800 do 5.000 dinara
 

A evo i cena slatkiša:

čokolada (100 g) 2 kom. - 300 dinara

veliki smoki (150 g) 2 kom. - 200 dinara

veliki štapići (220 g) - 70 dinara

dva dečja sokića u flašici (125 ml) - 170 dinara

gumene bombone (2 kesice) - 250 dinara

obične bombone velike (700 g) - 380 dinara

keks veliki (600 g) - 360 dinara

Deda Mraz za pola sata uzme oko 8.000 dinara

Profimedia
 

Nakon što reše pitanje paketića, mnogi roditelji žele da upotpune doživljaj pozivanjem "profi Deda Mraza" u kuću. Nekada to upriliče samo za svoju decu, a ponekad im se priključe rođaci ili klinci iz komšiluka.

Poslednjih godina to rade agencije, koje su već u novembru prebukirane pozivima roditelja i poslodavaca koji žele da ulepšaju jedan dan deci zaposlenih. 

Na jednom od sajtova za angažovanje Deda Mrazeva stoji: "Neguje preko cele godine stomak kako bi ispunio sva očekivanja. Ima umiljat glas, obožava decu i druženje sa njima. Kostim mu je savršen, osmeh zrači, te sa lakoćom zabavi čak i najstidljivije dete."

Profimedia
 

Primamljivo jeste, ipak, to zadovoljstvo košta. Za tridesetpetominutnu zabavu potrebno je izdvojiti najmanje 3.900 dinara. Što je broj dece veći, i cena je viša, i može da bude čak do 13.500 dinara. Pod pretpostavkom da u kući nećete okupiti baš ceo komšiluk ili svu rodbinu, moraćete da iz džepa izvadite 3.900 dinara. Ipak, morate znati da što je Nova godina bliže, i cene rastu, pa je tako na nekim sajtovima naglašeno da istaknuta cena važi do 28. decembra. 

Kako su za 24 sedam rekli u jednoj agenciji za angažovanje Deda Mrazeva, već ima dosta rezervacija, s tim što je ova godina, kao i prošla, specifična, pa nikada nisu sugurni da li će otići na zakazano mesto u zakazano vreme.

Pixabay
 

- Ako Krizni štab donese odluku da nema okupljanja, džaba rezervacija. Ipak, ne žalimo se, zasad ima dosta poziva i rezervacija, jer ljudi znaju da je to u decembru nemoguće uraditi - ističe naš sagovornik, Deda Mraz. 

Altrenativa gostovanjima "najpoznatijeg dede na svetu" jeste pismo koje klincima stiže na kućnu adresu. 

- U pismo Deda Mraz otkriva da zna sve o detetu i njegovim željama. Ispiše se i neka anegdota sa Severnog pola. To se deci dopada - kaže naš sagovornik. 

Sve ovo svakako prija i deci i roditeljima, ali ipak, nekad basnoslovno skupi pokloni ne mogu da zamene poljubac, zagrljaj i osmeh. Slažete se?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike