"24sedam" saznaje: Klinički centar Srbije zapošljava 1.277 radnika za potrebe Kovid bolnice

19.11.2020

21:21 >> 08:09

0

Autor: Radmila Briza

Danas je raspisan konkurs za prijem 267 lekara i 1.010 medicinskih sestara, tehničara i drugog zdravstvenog osoblja

"24sedam" saznaje: Klinički centar Srbije zapošljava 1.277 radnika za potrebe Kovid bolnice
Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Uprava Kliničkog centra Srbije (KCS) raspisala je danas konkurs za prijem u radni odnos, na određeno vreme 1.277 medicinskih radnika, saznaje “24sedam”.

Kako navodi naš izvor iz te kuće, a koji je želeo da ostane anoniman, u radni odnos na tri meseca primiće se 267 lekara i 1.010 medicinskih sestara, tehničara, laboratorijskih tehničara i drugog medicinskog osoblja za potrebe Kovid bolnice.

– Pretpostavljamo svi da je u pitanju bolnica koja se završava u Batajnici, a možda i za još neku sličnu ustanovu – naveo je on.

Njegove reči potvrđuje kompletna informacija tek objavljena na sajtu KCS, a koju je potpisao v.d. direktora KCS prof. dr Milika Ašanin.

Profimedia

Tamo piše da se “raspisuje konkurs za prijem u radni odnos, na određeno vreme, sa punim odnosno skraćenim radnim vremenom, zbog privremeno povećanog obima posla, u trajanju do tri meseca za potrebe Kliničkog centra Srbije / Kovid bolnice, u skladu sa pozitivnim propisima”

Pročitajte i:Predsednik Vučić obilazi radnike na izgradnji nove kovid bolnice u Zemunu: Sutra će biti najteži dan za nas, ići ćemo i preko 3.000

Pročitajte i:“Bolnica budućnosti” niče u Batajnici: Na 22.000 kvadrata biće 1.000 kreveta

Najviše anesteziologa

Kako je navedeno, rok za podnošenje prijava ističe osmog dana od dana objavljivanja konkursa, na internet stranici Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministrastva zdravlja.

Kada su u pitanju lekari, za rad u Kovid bolnici traži se 80 doktora specijalista anesteziologije sa reanimatologijom i intenzivnom terapijom, 45 specijalista pulmologije, 15 kardiologa, 10 endokrinologa, devet nefrologa, sedam hematologa, 12 infektologa, šest ginekologa akušera, isto toliko opštih hirurga, dva urologa, isto toliko grudnih hirurga, 20 specijalista urgentne medicine, dva vaskularna hirurga. To nije ceo spisak, jer se traže i dva kardiohirurga, isto toliko specijalista ORL, jednak broj i neurologa, četiri transfuziologa, 14 radiologa, sedam specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, dva doktora specijalista socijalne medicine i tri epidemiologa.

Konkurs važi i za pet farmaceuta za farmaceutsku delatnost i 10 farmaceuta – medicinskih biohemičara za laboratorijsku dijagnostiku.

Čak 878 medicinskih sestara

Kada su u pitanju zdravstveni radnici koji imaju višu ili srednju stručnu spremu njih je potrebno 1.010 za rad u Kovid bolnici na određeno vreme zbog privremeno povećanog obima posla u trajanju do 3 meseca.

Najviše je potrebno, čak 878, medicisnkih sestara, odnosno tehničara opšteg smera, pa 31 viših radioloških tehničara, 33 fizioterapeutska tehničara, 60 laboratorijskih tehničara, tri nutricioniste-dijetetičara i pet farmaceutskih tehničara.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike