Najnoviji korona presek: Raste broj novozaraženih, na respiratoru 203 pacijenta

29.11.2021

14:04

0

Autor: 24sedam

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Raste broj novozaraženih, na respiratoru 203 pacijenta
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.180 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 49 pacijenata, a na respiratoru je 203 pacijenta. Testirano je 14.444 osoba.

Prema jučerašnjiim podacima, koronavirus je bio potvrđen kod 1.674 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo 51 pacijent. Testirano je 9.826 osoba, dok je na respiratoru bilo 209 pacijenata.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa zakazana je za sredu u 15 časova, nakon što je medicinski deo tražio da se članovi hitno sastanu zbog novog soja korona virusa - omikrona, koji je sve bliži Srbiji.

Omikron je potvrđen i u Austriji, što znači da nam je sve bliži. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  danas je izjavio da je pitanje kada će se on pojaviti i kod nas.

- Što se tiče pojave omikrona, ako je u Austriji registrovan, pitanje je dana kad će i kod nas biti. Imamo značajan pad brojeva u odnosu na pre 7 dana, i taman kad je sve bolje i bolje, samo nam je taj omikron još falio - rekao je predsednik Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike