Školarci će se radovati: Predstoji nam najduži zimski raspust dosad?!

24.11.2021

07:47

0

U Forumu srednjih stručnih škola predložili su da raspust traje od 24. decembra do 21. januara

Školarci će se radovati: Predstoji nam najduži zimski raspust dosad?!
škola - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), kaže da je trenutna situacija što se korone u školama tiče vrlo dobra, ali se, kako navodi, može očekivati da će za mesec dana doći do pogoršanja stanja i da će zimski raspust početi nešto ranije.

- Ove nedelje je u školama kao da nema korone - svi idu u školu i časovi traju 45 minuta, ali to sigurno neće dugo trajati i može se očekivati da će raspust da počne nešto ranije, oko katoličkog Božića. Međutim, mi smo već jesenji raspust produžili za tri dana i ti dani moraju da se nadoknade.

Prema školskom kalendaru, zimski raspust počinje baš pred novu godinu, 31. decembra, a đaci se u klupe vraćaju 24. januara.

Koliko god produžen bio zimski raspust, on će biti najduži do sada. Prošle godine je zbog korone ranije počeo i trajao je od 21. decembra do 15. januara.

U Forumu srednjih stručnih škola predložili su da raspust traje od 24. decembra do 21. januara.

Propušteni časovi mogu da budu nadoknađeni na dva načina - radnim subotama u kombinaciji sa dodatnim časovima tokom radnih dana i produženjem školske godine.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike