Korona presek: Nastavlja se pad zaraženih, ali raste broj preminulih!

21.11.2021

14:13

0

Autor: 24sedam

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Korona presek: Nastavlja se pad zaraženih, ali raste broj preminulih!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Prema najnovijim podacima, koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.081 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 59 pacijenata.

Testirano je 9.840 osoba, dok je na respiratoru 218 pacijenata.

Juče je na koronavirus bilo pozitivno 2.648 osoba, od 14.051 testiranih. Na respiratorima je bilo 228 pacijenata, dok je preminula 51 osoba.

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za narednu nedelju, a na njoj će biti reči o uvođenju kovid propusnica u trajanju od 24 sata, kao i zimskom raspustu u školama.

- Jedna od opcija je da zimski raspust počne za sve (Vojvodina i ostatak Srbije) 15. decembra, a druga je da raspust bude pred katolički Božić 23. decembra. Tradicionalno, građani Srbije koji rade u Zapadnoj Evropi dolaze pred katolički Božić na odmor. Zato je važno da raspustom obuhvatimo sve praznike - objasnio je dr Tiodorović.

Osim toga lekari će tražiti i da se zabrane novogodišnji koncerti na trgovima, jer to predstavlja epidemiološki rizik. Napominju da je teško kontrolisati kovid propusnice za koncerte na otvorenom. Inače, medicinski deo Kriznog štaba već duže vreme traže ograničenje okupljanja i da se dozvoljeni broj ljudi na jednom mestu smanji sa 500 na pet.

Ceo tekst možete pročitati OVDE.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike