Korona presek: Blag pad broja novozaraženih, preminule još 53 osobe

19.11.2021

14:20

0

Autor: 24sedam

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Korona presek: Blag pad broja novozaraženih, preminule još 53 osobe
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Prema najnovijim podacima, koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 3.086 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 53 pacijenata.

Testirano je 16.335 osoba, dok je na respiratoru 240 pacijenata.

Juče je na koronavirus bilo pozitivno 3.219 osoba, od 16.864 testiranih. Na respiratorima je bilo 259 pacijenata, dok je preminulo 55 osoba.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će sledeće sedmice biti održana sednica Kriznog šaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima.

Brnabićeva je kazala da je ta opcija uvek na stolu, ali da je bilo primarno da se kovid propusnice uvedu tako da se smanji bilo kakva mogućnost zloupotrebe.

- Učili smi od drugih zemalja i članica EU, gledamo kako da nešto ima efekat a ne bude marketinška mera koju će svi da pozdrave, a da u praksi ne znači mnogo - rekla je Brnabićeva na panelu "Imunizacija mladih", koji je održan na Fakultetu organizacionih nauka.

Premijerka je kazala da medicinski deo Kriznog štaba i dalje zagovara da se kovid propusnice uvedu 24 sata u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama, ali da je važno kako sprovesti kontrolu poštovanja te mere.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike