Završena sednica Kriznog štaba: Poznato šta će biti sa jesenjim raspustom!

04.11.2021

16:30

0

Ukoliko bi raspust bio produžen, trajao bi od subote 6. novembra, do nedelje 14. novembra

Završena sednica Kriznog štaba: Poznato šta će biti sa jesenjim raspustom!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Beogradu se upravo održava sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, a jedna od glavnih tema razgovora je i odluka o jesenjem raspustu. 

Na sednici Kriznog štaba usvojen je predlog Tima za škole kojim se predviđa da osnovci i srednjoškolci ne idu u škole od ponedeljka, 8. novembra do petka, 12. novembra, sa vikendima to je ukupno devet dana, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je ranije danas da je resorno ministarstvo spremno da, u okviru opštih mera u borbi protiv pandemije, produži jesenji mini raspust na devet dana.

Tim za škole apeluje na primenu i drugih mera ograničavanja okupljanja i strogo poštovanje svih drugih propisanih mera prevencije i suzbijanja kovid-19 kako bi odluka o produženju jesenjeg raspusta dala efekat na smanjenje obolevanja od kovid-19 u školskom uzrastu i opštoj populaciji, saopšteno je iz Ministarstva.

Prvi radni dan za učenike, kako se dodaje, biće ponedeljak, 15. novembar 2021. godine.

- Mi uvek slušamo stav struke i epidemiolozi kod nas kucaju na otvorena vrata - rekao je Ružić.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon ranije danas je istakao da je uveren da će odluka o produžetku raspusta biti doneta, ali i ocenio da bi više efekta imalo kada bi istovremeno bilo usvojeno važenje kovid propusnica 24 sata, kao i zatvaranje na deset dana.

Prvobitno je, prema kalendaru školske godine, trebalo da se praznuju 11. i 12. novembar, ali je odlučeno da zbog epidemiološke situacije, cela ta nedelja bude neradna.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike