Liturgijom obeležen godišnji pomen mitropolitu Amfilohiju: "Vasiona mi je mala"

30.10.2021

09:32

0

Mitropolit Joanikije je održao liturgiju u hramu Hristovog Vaskrsenja

Liturgijom obeležen godišnji pomen mitropolitu Amfilohiju: "Vasiona mi je mala"
joanikije porfirije spc (2) - Copyright AP Photo/Risto Božović

Povodom godine od upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, u sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, svetu zaupokojenu liturgiju služio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.


Liturgiji je prisustvovao i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić,  kao i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević. prenosi Dan.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije upokojio se 30. oktobra 2020. godine u Kliničkom centru Crne Gore, od posledica koronavirusa, a sahranjen je 1. novembra u kripti Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici

Liturgiju je služio mitropolit Joanikije.

- Za proteklih 30 godina smo živeli u vremenu mitropolita Amfilohija. Zadnjih dana organizovali smo dane mitropolita Amfilohija, pa smo kroz brojne učene ljude odali mu čast, kao što smo ga slušali svih ovih godina. Patrijarh Porfirije je preneo blagoslove , pozdrave i ljubav - kazao je mitropolit Joanikije.

Govorio je često "Vasiona mi je mala", a kako je otišao sa ovoga sveta još mu se više divimo, dodao je on.

– Često se uspinjao na Golgotu Hristovu, ali tada je bio najjači jer je bio sa Hristom. Sa njim se nije odvajao ni u najtežim vremenima kad je trpeo teškoće i uvrede - kazao je mitrpolit.

 

Bonus video:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike