Definitivna odluka o jesenjem raspustu sledeće nedelje

29.10.2021

12:29

0

Sistem je spreman i očekujemo da početkom sledeće sedmice imamo sednicu Kriznog štaba i donesemo definitivnu odluku, rekao je Ružić

Definitivna odluka o jesenjem raspustu sledeće nedelje
Copyright Ministar prosvete Branko Ružić, 24sedam/ Goran Sivački

Na sledećoj sednici Kriznog štaba koja bi trebalo da se održi početkom sledeće nedelje donećemo definitivnu odluku da li je potrebno da se produži jesenji raspust, rekao je danas resorni ministar Branko Ružić.

Ružić je istakao da je važno da se srž problema ne traži u obrazovnom sistemu, jer, tvrdi, to nije mesto gde dolazi do transmisije virusa.

Zaraženo je 0,6 odsto ukupnog broja đaka, školske populacije od 7 do 18 godina. To je mali procenat -rekao je Ružić za Tanjug.

Ministar je rekao i da je siguran da će uvođenje kovid propusnica imati pozitivne efekte, ali i da je preuranjeno o tome govoriti.

-Sistem je spreman i očekujemo da početkom sledeće sedmice imamo sednicu Kriznog štaba i donesemo definitivnu odluku- rekao je Ružić.

Ružić je danas dodelio ugovore direktorima 11 srednjih škola koje su na javnom pozivu Ministarstva prosvete dobile sredstva za osnivanje i podršku učeničkim zadrugama.

Inače, danas je doneta i odluka da se kombinovani model nastave od ponedeljka, 1. novembra primenjuje u srednjim školama u šest lokalnih samouprava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike