Obeležava se Nedelja medijske pismenosti: Svako od nas preuzeo uloge koje ranije nije imao

25.10.2021

13:16

0

Izazovno vreme traži od nas da svakodnevno budemo baš ono što smo mislili da nismo

Obeležava se Nedelja medijske pismenosti: Svako od nas preuzeo uloge koje ranije nije imao
Copyright Pixabay

Nedelja medijske pismenosti ove godine biće obeležena pod sloganom "Medijska pismenost za javno dobro" a u okviru programa Nova pismenost i pod pokroviteljstvom UNESCO-a. 

S obzirom na činjenicu da skoro dve godine živimo u pandemiji, opštoj neizvesnosti i konfuziji, gde se način života i pravila menjaju iz minuta u minut, ljudi su izgubili poverenje u mnoge aspekte. Tim povodom, u Nedelji medijske i informacione pismenosti postavljeni su intrigantni bilbordi u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, ispred najznačajnijih institucija, a koji ukazuju da je svako od nas preuzeo uloge koje do sada nije imao.

- Ovo izazovno vreme traži od nas da svakodnevno budemo baš ono što smo mislili da nismo: članovi kriznog štaba, infektolozi, urednici, mediji, doktori, pedagozi i influenseri, a za to nam trebaju veštine kritičkog razmišljanja i medijske pismenosti. U periodu u kome obeležavamo globalnu Nedelju medijske i informacione pismenosti, provokativnim pitanjima skrećemo pažnju javnosti na potrebe svih nas da što bolje i efikasnije razumemo svet koji nas okružuje. Ujedno i podsećamo da program Nova pismenost kroz kampanje, priručnike, obuke i edukativne programe pomaže građanima da se snađu u sve komplikovanijoj realnosti koju živimo - ističe Goran Zarić, menadžer programa Nova pismenost.


Program zajednički sprovode organizacija Propulsion i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: R.M.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike