Đerlek: Čekamo 10 dana, a onda ćemo tražiti oštrije mere

25.10.2021

07:34

0

Autor: N. A.

Ponovio je da je stav Ministarstva zdravlja da bezbedna vakcina nema alternativu

Đerlek: Čekamo 10 dana, a onda ćemo tražiti oštrije mere
Mirsad Đerlek - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek izjavio je da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana i da se kovid propusnice uvode da bi se zaštitili životi.


- Sačekaćem od sedam do 10 dana, i ako bude pozitivnog efekta kovid propusnica bićemo zadovoljni, a ako ne bude, Ministarstvo će na zasedanju Kriznog štaba tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere - istakao je Ðerlek za RTS.

Ponovio je da je stav Ministarstva zdravlja da bezbedna vakcina nema alternativu, pogotovo sad kada smo dobili našu, "Torlakovu" vakcinu.

- Sada imamo svoju vakcinu, i sve te priče sa društvenih mreža padaju u vodu. Očekujem da će građani biti mnogo odlučniji, hrabiji, solidarniji i da ćemo povećati broj vakcinisanih ljudi - rekao je Ðerlek.

Govoreći o tome može li zdravstveni sistem da izdrži, Ðerlek je naglasio da je evidentno da su zdravstveni radnici iscrpljeni i umorni, i dodao da im se divi kako pronalaze pozitivnu energiju i bore se za živote ljudi.

- Imajući u vidu da imamo tako hrabre ljude i da država stoji iza zdravstvenog sistema, siguran sam da zdravstveni sistem može odgovoriti i na najteže izazove - rekao je Ðerlek.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike