Vetar slabi, ali zato postaje hladniji: Za vikend nas očekuju padavine, a od sredine sedmice na planinama i sneg

08.10.2021

16:15

0

Autor: M. P.

Od 19, 20. oktobra može doći do postepenog porasta temperature i do stabilizacije vremena

Vetar slabi, ali zato postaje hladniji: Za vikend nas očekuju padavine, a od sredine sedmice na planinama i sneg
Košava - Copyright Profimedia

Iako košava polako slabi, za vikend nas očekuje još hladnije vreme sa kišom, a na planinama i sa snegom.

Već danas tokom popodneva vetar će oslabiti, ali će zato postati još hladniji. 

- Nakon što je košava u sredu bila toplog karaktera, jer je imala veoma izražen jugoistočni pravac, danas, a pogotovo narednih dana vetar će sve više imati istočni i severoistočni pravac, što znači da će dolaziti do priliva relativno hladne vazdušne mase i da će košava biti hladnog karaktera i samo dodatno povećavati osećaj hladnoće - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

U Srbiji se i tokom vikenda, ali i početkom i sredinom sledeće sedmice očekuje veoma slična situacija, uz oblačno, hladno i kišovito vreme, a u subotu na planinama iznad 1.500 metara biće susnežice i snega.

Obilnije padavine očekuju se u nedelju i ponedeljak ujutro. Biće i dalje vetrovito, u košavskom području uz jak istočni i severoistočni vetar, ali će vetar biti nešto slabijeg intenziteta u odnosu na prethodne dane.

Minimalna jutarnja temperatura biće uglavnom od 6 do 10 stepeni, a maksimalna dnevna od 8 do 14, samo u subotu na severu Vojvodine, a u nedelju na jugu Srbije do 15.

U subotu na severu Vojvodine ujutro i pre podne biće sunčano. U utorak i u sredu u većini predela suvo, a od srede krajem dana ponovo kiša.

Kako objašnjava meteorolog za Blic, od 19, 20. oktobra može doći do postepenog porasta temperature i do stabilizacije vremena.

- Ali se ne očekuje preko 20 stepeni, već će temperature biti u skladu sa kalendarom, za razliku od narednih dana kada će biti ispod proseka za ovo doba godine - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike