Najnoviji korona presek u Srbiji: Pada broj obolelih, ali i manje testiranih!

03.10.2021

15:13

0

Autor: M. P.

Pratite najažurnije informacije vezane za kovid-19 u našoj zemlji

Najnoviji korona presek u Srbiji: Pada broj obolelih, ali i manje testiranih!

Prema najnovijim podacima, na koronavirus je pozitivno 5.334 osoba, od 14.950 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 259 pacijenata, dok je preminulo 49 osoba.

Tokom jučerašnjeg dana, na virus je bilo pozitivno 6.412 od 19.752 testiranih, dok se na respiratorima nalazio 253 pacijent, a preminula je 51 osoba.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović  ističe da situacija sa virusom više nije samo zdravstveni problem i da mora da se sprovede obimna vakcinacija, ozbiljno pooštravanje mera i oštro kažnjavanje.

- Imate sanitarnu inpekciju i komunalnu miliciju gde više od pola njih nije vakcinisano. Nije urađeno ni vakcinisanje vojske i policije, šta onda da kažemo za narod? Bitna je i individualna odgovornost. Ako u Švedskoj, na primer neko odbije vakcinaciju, šalju ga kod psihijatra ili psihologa. Pitam se šta bi bilo kod nas kad bi se tako nešto desilo - rekao je epidemiolog gostujuči na TV "Prva".

Takođe, najavio je da će uskoro biti nova sednica Kriznog štaba i da za sada nije u planu ponovno zatvaranje.

- Mi ćemo sigurno tražiti mnogo oštriju primenu mera i njihovu kontrolu. Pitanje je samo ko će to da kontroliše. Postavlja se pitanje da li je normalno organizovati svadbe i proslave u ovoj situaciji. Budimo malo svesni i individualno. Ne želimo da pravimo razliku između vakcinisanih i nevakcinisanih nego da napravimo što bolje okolnosti da svi uskoro možemo da funkcionišemo normalno - rekao je Tiodorović prenosi Blic.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti