Balone prodaju kao zlato, dekoracija manje žurke 150 evra: Jedan balon kod nas košta 30 evra, a naručite ga iz inostranstva za 400 dinara!

02.10.2021

06:30

0

Autor: P. Š.

Na domaćim sajtovima jednobojni gumeni baloni sa natpisima koštaju od 190 do 2.500 dinara u zavisnosti od veličine

Balone prodaju kao zlato, dekoracija manje žurke 150 evra: Jedan balon kod nas košta 30 evra, a naručite ga iz inostranstva za 400 dinara!
Copyright Profimedia

Cene ukrasnih balona na sajtovima domaćih dekoratera prilično su visoke, pa su čak više i u odnosu na slične proizvode koji se prodaju na stranim sajtovima.

Tako smo na jednom sajtu pronašli da jednobojni gumeni baloni sa natpisima koštaju od 190 do 2.500 dinara u zavisnosti od veličine. Sličan balon se može naručiti iz inostranstva po ceni od 140 do najviše 300 dinara.

Cena balona u obliku životinja ili crtanih junaka koštaju od 1.900 do 3.300 dinara. Na stranim sajtovima se ovi baloni mogu naručiti za oko 400 dinara. 

Zanimljiva je situacija i kod lukova od balona. Tako pojedini naši dekorateri prodaju lukove, sastavljene od 40 malih balona, za oko 2.000 dinara dok se sličan može naručiti za oko 850 dinara.

Iako su cene ukrasnih balona u Srbiji više nego kada ih naručujete iz inostranstva, čini se da pojedini građani ne štede novac za dekorisanje svojih proslava.

Za malu žurku dekoracija 150 evra

To je za 24sedam potvrdio i Mladen Stojanović iz Udruženja ugostitelja Srbije.

- Ukrasni baloni su nezaobilazan deo bilo koje proslave i manifestacije u našem sektoru. Koriste se češće od svih drugih vrsta dekoracija - kaže on.

Stojanović dodaje da cene variraju po gradovima ali i tipovima proslave.

Pixabay
 

 

- Cene se razlikuju u zavisnosti pre svega u kom gradu se nalazi ugostiteljski objekat i koji je tip proslave. Možemo računati da za proslave do 50 gostiju, cena dekoracije se kreće od 150 evra pa naviše - objašnjava Stojanović.

Ugostiteljstvo je bilo najpogođenije korona krizom navodi on, pa su tako i cene dekoracija malo povećane. Ipak, on kaže da se mogu priuštiti.
 
- Nakon prvog talasa korone ljudi su pomalo i podigli cene, da bi mogli da se izvuku iz krize koja ih je zadesila u prethodnim mesecima. Gledajući sada situaciju smatram da su se cene vratile na nekadašnji nivo - kaže Stojanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike