Najmlađa beba sa kovidom u KBC "Dr Dragiša Mišović" ima samo šest dana

29.09.2021

08:38

0

U Dečjoj klinici KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu hospitalizovano je pet beba pozitivnih na kovid, od kojih najmlađa ima samo šest dana.

Najmlađa beba sa kovidom u KBC "Dr Dragiša Mišović" ima samo šest dana
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Načelnica te klinike Olivera Ostojić rekla je da su kliničke slike tih beba blage i dodala da one nisu životno ugrožene, kao ni njihove mame, takođe obolele od koronavirusa.


- Ona imaju poseban protokol ispitivanja i lečenja i ta deca nisu ozbiljno bolesna, imaju povišenu temperaturu. Mame su pozitivne i one prolaze dobro kroz bolest - navela je dr Ostojić za K1 televiziju.

U KBC "Dr Dragiša Mišović" jutros je na lečenju bilo i 25 dece pozitivne na kovid, a dr Ostojić kaže da ona dolaze sa višednevnim visokim temperaturama i najčešće imaju jednostranu ili dvostranu upalu pluća.

- Pre šest dana imali smo četvoro tinejdžera sa teškom upalom pluća, i to su gojazna deca - rekla je dr Ostojić, i dodala da njihova terapija traje od sedam do deset dana.

Dr Ostojić kaže i da je trenutno mali procenat vakcinisane dece, ali, ističe, poslednjih dana povećano je interesovanje za vakcinaciju i ona dolaze sa roditeljima da se informišu o imunizaciji.

- Akcenat je na deci sa hroničnim bolestima - dodala je doktorka.

Od početka epidemije u KBC "Dr Dragiša Mišović" bilo je smešteno više od 200 novorođenčadi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike