Pala nova odluka: Gde će se i kako ići u školu od ponedeljka

17.09.2021

10:55 >> 16:05

0

Autor: 24sedam

Kada je reč o srednjim školama, drugi model nastave će se od 20. septembra primenjivati u srednjim školama na teritoriji 45 lokalnih samouprava

Pala nova odluka: Gde će se i kako ići u školu od ponedeljka
24sedam/Katarina Mihajlović

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, kombinovana nastava će se od ponedeljka 20. septembra 2021. godine primenjivati u sedmom i osmom razredu osnovnih škola na teritoriji devet lokalnih samouprava.

To su: Arilje, Bogatić, Valjevo, Lajkovac, Ivanjica, Knjaževac, Koceljeva, Kragujevac i Topola.

Pročitajte još

Kada je reč o srednjim školama, ovaj model nastave će se od 20. septembra primenjivati u srednjim školama na teritoriji 45 lokalnih samouprava.

To su: Beograd, Krupanj, Svilajnac, Bor, Šabac, Ćuprija, Petrovac na Mlavi, Gornji Milanovac, Vranje, Zaječar, Lučani, Trgovište, Kosjerić, Čačak, Aleksandrovac, Prijepolje, Aleksinac, Trstenik, Čajetina, Niš, Kraljevo, Bojnik, Sokobanja, Novi Pazar, Vlasotince, Babušnica, Leskovac, Tutin, Velika Plana, Kikinda, Vršac, Smederevo, Ruma, Valjevo, Smederevska Palanka, Ub, Prokuplje, Despotovac, Aranđelovac, Bogatić, Jagodina, Kragujevac, Vladimirci, Paraćin i Topola.

To znači da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Treći model nastave (onlajn) primenjivaće se u srednjim školama na teritoriji osam lokalnih samouprava:  Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica,  Bela Palanka i Sremska Mitrovica.

Treći model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se i dalje u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovida 19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Pročiatjte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti